áztatási id?: 12 óra
h?mérséklet: max.18 C ?
az öblítések gyakorisága: naponta 2 alkalommal
csíráztatási id?: 2-3 nap
vitaminok és ásványi anyagok: B-vitaminok (B1-, B2-, B3- vitaminok); E-vitamin; Foszfor; Vas; Fluor; Magnézium;
a csíra hossza: 2-3 cm
Felhasználása igen sokrét?. Csíráját salátaként, levesekhez adva, köretként, illetve kenyerek készítésekor is felhasználhatjuk. E-vitamin-tartalma révén kozmetikai készítmények alapanyagául is szolgál.
A rozscsíra hatásai:
• segíti az emésztést
• javítja a bélm?ködést
• er?síti az idegrendszert
• el?nyösen szabályozza a vérnyomás
• segíti a vér oxigén ellátását
• enyhíti az ízületi problémákat
• csökkenti a fáradtságot
• stresszoldó hatású
• csökkenti a vetélés kockázatát
• csökkenti a koraszülés kockázatát
• lassítja az öregedést.