Csíráztatás – A rozscsíra

áztatási idő: 12 óra
hőmérséklet: max.18 C°
az öblítések gyakorisága: naponta 2 alkalommal
csíráztatási idő: 2-3 nap
vitaminok és ásványi anyagok: B-vitaminok (B1-, B2-, B3- vitaminok); E-vitamin; Foszfor; Vas; Fluor; Magnézium;
a csíra hossza: 2-3 cm

Felhasználása igen sokrétű. Csíráját salátaként, levesekhez adva, köretként, illetve kenyerek készítésekor is felhasználhatjuk. E-vitamin-tartalma révén kozmetikai készítmények alapanyagául is szolgál.

A rozscsíra hatásai:
• segíti az emésztést
• javítja a bélműködést
• erősíti az idegrendszert
• előnyösen szabályozza a vérnyomás
• segíti a vér oxigén ellátását
• enyhíti az ízületi problémákat
• csökkenti a fáradtságot
• stresszoldó hatású
• csökkenti a vetélés kockázatát
• csökkenti a koraszülés kockázatát
• lassítja az öregedést.