Hozzávalók
-1 csésze cukor
-1 csésze tej
-1 csésze görög joghurt
-1 evőkanál levendulavirág (ha lehetséges kulináris használatra szánt levendula legyen)
A levendulavirágot a cukor felével és a tejjel közepes lángon melegítjük amíg a cukor felolvad majd hagyjuk a levendulát ázni 5 percig. Ha intenzívebb levendulaízt szeretnénk elérni két púpozott evőkanál levendulát tegyünk a tejbe és a cukor mennyiségét is növeljük meg .Mikor a levendulás tej szobahőmérsékletre hűl szűrjük le a levendulát, a tejet és a görög joghurtot keverjük össze és jól hűtsük le.
Az epret és a cukor másik felét kis lángon szintén főzzük 5-10 percig amíg az eper összeesik és a cukorból eperszirup lesz.
A műveletek eredményeképpen kb. két csésze levendulás joghurtos krémünk és egy csésze eper dzsemünk lesz. A jégkrém formába felváltva töltsük a joghurtos és az epres részt így szép márványos jégkrémet kapunk.