Levendulabuzogány készítése

wand9Az ötlet az, hogy az éppen kinyíló virágokat és rügyeket a virágok visszahajlított szárával és a szárak között szépen szövött szalaggal burkoljuk és megakadályozzuk az száradás során leső szirmok szétszóródását.És persze hogy egy kicsit feldobjuk a szokásos levendulacsokrot, vagy kreatív ajándékot készítsünk.

A levendulabuzogány készítéséhez legoptimálisabbak azok a szálak amelyek éppen elkezdtek virágozni, és szép hosszú egyenes száruk van. A buzogány készítését a szedés után hamarosan el kell kezdeni mert a szár gyorsan szárad és törékennyé válik.A leveleket óvatosan  el kell távolítani a szárról hogy az ne sérüljön.

Páratlan számú virágra lesz szükség, legkevesebb 11 legtöbb  23 . A képeken 19 virágból készül a buzogány.
A virágok alatt a szalaggal erősen össze kell kötni a szárakat .
A visszahajtott szárak közöztt kettesével kell átbújtatni a szalagot az utoljára behajlított szárak száma három.
A szövést így kettesével lehet folytatni két-három soron keresztül, majd ahogy a buzogány hasasodni kezd át lehet váltani a szalag szálankénti bújtatására.Így kell körbe-körbe haladni és közben a szárakat és a szalag sorokat egyenletes távolságban kell tartani. Amikor a buzogány átmérője csökken vissza lehet váltani a kettőnkénti bújtatásra.Majd a szárakat is szorosan körbe tekerjük és a végén a szalagot ragasztóval vagy kötéssel rögzítjük.

Ha ügyesen és elég sűrűn csináltuk a szövést a száradás során sem esnek ki a virágok a buzogányból.  A képgaléria segít a készítésben. Jó szórakozást!

Kép és leírás forrása