áztatási id?: 12 óra
h?mérséklet: 21 C ?
az öblítések gyakorisága: naponta 2 alkalommal
csíráztatási id?: 3-5 nap
vitaminok és ásványi anyagok: A-vitamin; B-vitaminok (B1-, B3-, B5-,); C-vitamin; E-vitamin; Folsav; Vas; Magnézium; Foszfor; Kálium,
a csíra hossza: 2 cm
Az érett mag kb. 22% fehérjét, és mintegy 0,5% olajat tartalmaz. Alapvet? fehérjepótló táplálék. Könnyen emészthet?, rostban gazdag, segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést. Csíráztatása egyszer?, alig igényel különösebb figyelmet.
A mungóbabcsíra hatásai:
• jó hatással van a szívre,
• remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást,
• magas rosttartalma csökkentheti a vérnyomást, támogatja a vastagbél m?ködését,
• magas vastartalma segíti a vérképzést,
• jó hatással van a b?rre
• magas rosttartalma el?segíti az egészséges bélmozgás fenntartását