Az ok: magnéziumhiány

Szívbetegség? Mit tart mindenki a f? okozójának:koleszterin, telített zsírsavak. A hagyományos meggy?z?déssel szemben mégis az alacsony magnézium szintet találták a betegség legf?bb el?rejelz?jének. Ezt a kijelentést a szív és érrendszeri kutatások részletes elemzésének alapján tették a kutatók. A tanulmányokat egészen 1937 -ig visszamen?leg vizsgálták. Az ötlet pedig Midred Seeligt?l származik aki 40 éve kutatja a szív és érrendszeri betegségek és a magnéziumhiány összefüggését.

Korábbi kutatások során kiderült hogy az alacsony magnéziumszint összekapcsolható az összes kockázati tényez?vel

-a magas vérnyomással

-az artériás plakkok kialakulásával

-a lágy szövetek meszesedésével

-a koleszterinnel

Úgy t?nik az igazi b?nös az alacsony magnézium szint.

Már 1957-ben kimutatták az összefüggést amely er?s és meggy?z? volt az alacsony magnéziumszint, az  atherogenesis és a lágy szövetek meszesedése között. De ezt a kutatást széles körben és azonnal figyelmen kívül hagyták amikor a figyelem a koleszterin és a telített zsírsavak felé fordult. Ezután a korai fordulat után azonban mégis egyre több értékelhet? vizsgálat talált összefüggést, és társította az alacsony magnéziumszintet az összes többi rizikófaktorhoz.

Az egészhez még hozzájárult a kalcium emelkedett bevitele étrendkiegészít?k segítségével amely nem járt együtt arányos mennyiség? magnézium bevitellel. Ezért tanulmányok azt is leírják hogy a kalcium kiegészít?k amelyek nem járnak együtt megfelel? magnézium pótlással szintén emelhetik a szívbetegségek kockázatát.

A következtetés a kutatók szerint nyilvánvaló. A szívbetegség Amerikában még mindig az els? számú gyilkos, és ezt már nem lehet a koleszterin számlájára írni mivel két évtizede használják a sztatinkezelést a koleszterinszint csökkentésére. Az a tény, hogy az alacsony magnéziumszint mindig kapcsolódik a szívbetegségek kockázati tényez?ihez és tüneteihez -mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, az arrithmia,  az angina és a szívroham-már túlságosan kényszerít? bizonyíték.

A jelenlegi étkezési szokások szerint általában magasan  feldolgozott termékeket fogyasztunk. A feldolgozás során és a  veszteségek miatt a gabonákból és más zöldségfélékb?l elvesznek a tápanyagok így a magnézium is. A  hüvelyesek és a csonthéjas magvak tartalmaznak nagy mennyiség? magnéziumot de ezek aránylag ritkák az étkezésben.És ennek az oka éppen az a  törekvés, hogy csökkentsük  kalóriákat és a zsírokat az étrendben. Néhány generáció alatt ez oda vezet hogy a gyermekek eleve magnéziumhiányos állapotban jönnek a világra.

Mivel a modern étkezési szokások  és a stresszes életmód az egész világon elterjedt,  egyre több emberben  tapasztalható alacsony Mg -szint, viszont növekszik a  szív-és érrendszeri betegségek száma- a szerz?k szerint. Valószín?leg több ember magnézium hiányos mint ahányan tudnak róla.

Forrás MNT