A sörmester ajánlata: szűretlen világos sör

Az alábbi gyöngyszemet egy kis budapesti házi sörfőzdében találtam. Változtatás nélkül adom közre. Remek szórakoztató olvasmány és nagyon vitatkozni sem lehet vele.Íme:

Szűretlen világos sör

beerJellegének megfelelően maláta, és komló illatú és ízű, kellemesen keserű, a benne lévő sörélesztőnek köszönhetően karakteresen telt ízű, természetesen zavaros, aranysárga színű, habtartós szénsavas sör.

A sörélesztő kitűnő élettani hatását sokan ismerik, talán a legfontosabb, hogy komplex B vitaminforrás. A szűretlen sör (szakirodalomban ászoksör) a szűrés előtti állapotot jelenti.

A szűretlen sör élő anyag, látványa, íze folyton változik, fejlődik. A friss szűretlen sörben sok élesztő lebeg, teste szinte harapható, keserűsége vibráló. Szavatosságát tartósítószerek helyett a magas alkoholfok (6,2 %) és a fertőtlenítő hatású komló adja. Szűretlensége nemcsak hihetetlenül ízessé, de nagyon egészségessé is teszi.

A sör nátriumban szegény, lúgos kémhatású ital, zsírokat nem tartalmaz. Jelentős antioxidáns tartalmú, az ártalmas LDL koleszterin szintjét csökkenti, a jó koleszterint növeli. Magas tápértékü, normál fogyasztása nem hizlal. Nagy és többféle vitamintartalma van (E, Bl, B2, B3, öó, B9, H). Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (kálium, foszfor, réz, vas, magnézium) tartalmaz. Jótékony hatással van a szervezetben történő anyagcsere folyamatokrajavítja a vérkeringést. Vírusfertőzések ellen véd.

A sör a legegészségesebb alkoholos italok egyike, a hölgyek is előszeretettel fogyasztják. A sörben lévő alkoholmennyiség hatása, ha a normál kereteken belül maradunk, többnyire elenyésző. A sörnek nagyon sok pozitív hatása van, melyeket tudományos eredmények bizonyítják.

A sör pozitív élettani hatásai

 1. A sör csökkenti az infarktus kockázatát. A sörben sok olyan anyag van, ami jót tesz a szívműködésnek, ezt számos tanulmány bizonyítja.
 2. Csökkenti az agyvérzés veszélyét. A sörben lévő anyagok megakadályozzák a vértestek sűrűsödését.
 3. .Jól karban tartja a vérnyomást, sőt az optimális sörfogyasztás még csökkentheti is a vérnyomást.
 4. A folyékony kenyér megelőzheti a cukorbaj kialakulását, mert segítségével a szervezet jobban tudja hasznosítani az inzulint, amely a vércukrot csökkenteni és szabályozni tudó hormonunk.
 5. Erősíti a csontokat, véd az oszteoporózis ellen.
 6. A sörivók átlagéletkora magasabb, mint az absztinenseké.
 7. A sör segít a stressz ellen
 8. A sörivás megelőzheti az epe- és a vesekő képződését.
 9. A sör gondoskodik a szép tiszta bőrről. A magas pantoténsay-(B5 vitamin), és a niacintartalom (B3 vitamin )fokozza a kollagén képződését.
 10. A sör megelőzheti, hogy náthásak legyünk, azonban ehhez forró, mézes sört kell inni.
 11. A sör jót tesz az étvágytalanság ellen. A komló, a szénsav és az alkoholtartalom is segíti az emésztést és fokozza az étvágyat.
 12. A sör gyorsan oltja a szomjúságot,
 13. A sör segíti a fogyást, mert serkenti az anyagcserét. Egy korsó sörben kevesebb kalória van, mint ugyanannyi almalében.
 14. A hajat is szépítheti, mert a benne lévő ásványi anyagok és vitaminok erősítik és csillogóvá teszik a hajszálakat. A sörrel való öblítés a finom hajnak tartást ad.FOGYASSZÁK EGÉSZSÉGGEL E KIZÁRÓLAG CSAK TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL (ivóvíz, árpamaláta, komló, sörélesztő) KÉSZÍTETT, CSODÁSAN GYÖNGYÖZŐ, HŰS, HABZÓ NEDŰT!!!

  Eltartható: hűtőben 3 napig

A forrást most csak azért nem jelölöm meg, mert az reklámnak minősülne. 😀