Hogyan késleltethetjük az öregedést? 1. rész

Az öregedést a sejtek elfajulása, degenerációja okozza. Testünk sok millió sejtből áll, mely sejtek élettartama különböző, de átlagosan két év, vagy valamivel kevesebb. De mielőtt a sejt elpusztul, reprodukálódik. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy miért nézünk ki másként most, mint 10 vagy 15 évvel ezelőtt. Azért, mert minden egymást követő reprodukció során a sejt valamilyen szinten megváltozik. Így tehát a sejtjeink is változnak, ahogy öregszünk.
Dr. Benjamin S. Frank, a Nukleinsav-terápia az öregedés és degeneratív betegségek ellen című könyv szerzője azt találta, hogy az elfajuló sejtek megfiatalíthatóak, ha olyan anyagokat, például nukleinsavat juttatunk a szervezetünkbe, amelyek a sejteket közvetlenül táplálják.
A DNS(dezoxiribonukleinsav) és az RNS(ribonukleinsav)szervezetünk nukleinsavai. A DNS az új sejtek kémiai tűzhelye. RNS-molekulákat, mint jól képzett munkásokat küld a sejtek felépítéséhez. Amikor a DNS nem ad utasításokat az RNS-nek, abba marad az új sejt építése, mint ahogyan megszűnik az élet is. Ha azonban segítünk szervezetünknek, hogy a jól el legyen látva nukleinsavakkal, bárki 6-12 évvel fiatalabbnak látszódhat és fiatalabbnak is érezheti magát a tényleges koránál.
Dr. Frank szerint naponta 1-1,5 g nukleinsavra van szüksége szervezetünknek. Bár a szervezet elő tudja állítani nukleinsavait, ő mégis úgy érzi, hogy ezek a nukleinsavak túl gyorsan bomlanak le kevésbé fontos vegyületekké és ezért külső forrásokból kell biztosítani, ha szeretnénk az öregedés folyamatát lassítani.

Nukleinsavakban gazdag élelmiszerek:
– búzacsíra
– korpa
– spenót
– spárga
– gomba
– szardínia
– lazac
– szardella
– csirkemáj
– zabpehely
– hagyma

Dr. Frank olyan étrendet javasol, amely szerint hetente hétszer esznek halat (szardínia, lazac, szardella), naponta két pohár fölözött tejjel, egy pohár gyümölcs- vagy zöldséglével és négy pohár vízzel.
Két hónapos DNS-RNS- kiegészítés és diéta után Dr. Frank azt tapasztalta, hogy pácienseinek több volt az energiája és lényegesen kevesebb ránc keletkezett rajtuk, bőrük egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnt.

Forrás:   Dr. Benjamin S. Frank; Earl Mindell