Természetes multivitamin a tojás-10 érv a tojás mellett

A tojásnak sok pozitívuma ,nem is hinnénk mennyi,pedig mindig csak a koleszterin tartalmáról beszélünk.
1.    Segíti a koncentrációt
A megfelelő tápanyagbevitel segíti a gyerekeket a tanulásban. Egy kutatás kimutatta hogy a megfelelő reggeli segíti a gyerekeknél:
– a koncentrációt és annak időtartamát.
– a matematikai és olvasási készséget.
– a magatartástAz egészséges reggelinek része a tojás is, melyben 14 különféle tápanyag segíti a családot az egész napi teendőikre felkészülni.

2.    Íz
A tojás ízletes. Rengeteg különféle módja van a tojás elkészítésének, így biztos, hogy mindenki számára van olyan recept, ami megfelel az ízlésének.

3.    Súlyszabályozás
A fehérje, ami a tojásban van segíthet a fogyásban, mivel a kalóriamennyiség bevitelét csökkenthetjük mellette. Azok, akik tojást reggeliznek átlag 163 kalóriával kevesebbet fogyasztanak, és a jóllakottság-érzetük miatt napközben is 418 kalóriával fogyasztanak kevesebbet.

4.    Az agy fejlődése
A kolin, ami a tojássárgájában található nélkülözhetetlen az agy működéséhez és fejlődéséhez

5.    A látás megőrzése

A lutein és a zeaxanthin olyan antioxidánsok, melyekről úgy vélik, segítenek a szem egészségének megőrzésében. Az időskori látáskárosodás is kisebb mértékű ezeknek hála.

6.    Több energia
A tojásos étkezések segítenek a nap folyamán szinten tartani az energiánkat, és kordában tartani az éhségünket. Egy nagy tojásban hatgrammnyi kiváló minőségű fehérje van. A komplett fehérje tartalmazza azt a kilenc alapvető aminosavat, melyet a szervezetünk magától képtelen előállítani.

7.    Multivitamin
Egy 50 grammos tojás tartalma:
–    Kalória: 70
–    Zsír: 5g
–    Koleszterin: 190 mg
–    Nátrium: 55 mg
–    Szénhidrát: 0
–    Fehérje: 6g
–    Omega3 zsírsav: 37 mg
–    omega6 zsírsav: 574 mgVitaminok a napi beviteli szükséglet százalékos értékében:
–    A-vitamin: 8%
–    Kalcium: 2%
–    D-vitamin: 8%
–    Riboflavin: 15%
–    B12 vitamin: 30%
–    C-vitamin: 0%
–    Vas: 4%
–    E-vitamin: 10%
–    Niacin: 6%
–    Folsav: 15%
–    Magnézium 2%
–    Foszfor: 10%
–    Kálium: 2%
–    Cink 4%
–    Szelén: 23Látható, hogy megenni egy nagy tojást nagyjából olyan, mint egy multivitamin kapszula bevétele. 

8.    Kényelmes
A tojás a legtöbb helyen kapható, és ha van otthon, bármikor tudunk belőle gyorsan és egyszerűen készíteni valamilyen laktatós és ízletes ételt.

9.    Frissesség
Egy tojás nagyjából 3-7 nap alatt jut el a tyúkoktól az asztalig, akár piacon, akár szupermarketekben vásároljuk. A hűtőszekrényben akár 4-5 hétig is elállnak, de a legjobb, ha a csomagoláson feltüntetett dátum előtt fogyasztjuk el, és addig is a dobozban, hűtőben tartjuk őket.

10.    Megfizethető
A tojások a legtöbb helyen megfizethetőek, olcsók. Bár vannak különleges, drágább tojások, de egy doboznyi hagyományos tyúktojás a benne levő sokféle és szükséges vitamint ,és nyomelemet tekintve olcsónak mondható.