Teakeverék vizsgázóknak

gyogyteakeverekAz alábbi teakeverék, rendszeresen fogyasztva jó hatással lehet, a vizsgázók és egyéb komoly odafigyelést végzők szellemi és idegrendszeri állapotára. A benne lévő zöld tea (egy Chun mee javasolt) élénkíti a testet, a ginkgo és a  fekete áfonya segíti az agy megfelelő vérellátását, ezáltal jó hatással van a gondolkozásra. Az orbáncfű kitűnően nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a feszültséget, a rózsaszirommal együtt kitűnően nyugtatja a gyomrot.

3 rész zöld tea (Chun mee),

2 rész Ginkgo levél,

2 rész Fekete áfonyalevél,

2 rész Orbáncfű,

1 rész Rózsaszirom,

A teakeverék elkészítésének módja:  egy csésze teához két púpozott teáskanálnyi vagy két kisebb evőkanálnyi teakeveréket kell 2,5 dl  forró vízzel leönteni és 10 percig állni hagyni. Fogyasztása naponta három alkalommal javasolt.

A fenti módszerrel is hatékony, de a legjobb hatás érdekében célszerű elkészíteni külön a zöld teát és külön a gyógynövények keverékét, amit majd fogyasztás előtt összekeverhetünk.

3g Chun mee esetében 2-3 dl  75-80 C°-ra visszahűtött vizet érdemes használni, amivel leöntjük a tealeveleket és 2-3 percig áztatjuk. Az így kapott teát összekeverjük a fenti módon elkészített gyógynövénykeverékkel. (a leforrázott zöld tea leveleket 3-4 alkalommal újra használhatjuk)