Szuper erős fájdalomcsillapító az eukalyptusz olaj

Sok beteg szenved krónikus fájdalomban élete során és próbál hatékony alternatív fájdalomcsillapító módszereket találni,amelyek természetesebbek, kevesebb mellékhatással járnak.A beteget elárasztják a téves információk de valójában nagyon kevés olyan alternatív kezelés van amelyet megalapozott bizonyítékok támasztanak alá-hangzott el a Fájdalom Európában VII.kongresszusán. A kongresszuson bizonyítékokkal támasztották alá hogy az akupunktúra, az akupresszúra és az aromaterápia biztonságos és hatékony fájdalomcsillapító .

Akupunktúra:vizsgálatok bizonyították  hogy műtétek utáni akut fájdalom esetén hatásos az akupunktúra.Ugyanez vonatkozik a fülakupunktúrára is amelynek alkalmazásakor a beteg néha nem veszi észre a fájdalom csökkenését de bizonyítottan kevesebb kiegészítő fájdalomcsillapítóra van szüksége.Ebben minden bizonnyal szerepet játszik valamilyen placebo hatás mint például a terapeuta jelenléte, vagy a beteg elvárásai.Ugyanakkor altatásban ahol nem játszhat szerepet a placebo hatás az akupunktúra hasonló hatást vált ki az agyban mint a gyógyszerek.A kutatókat természetesen további vizsgálatokra késztették ezek az eredmények.Az érdekelte őket vajon az akupunktúrás kezelésben mennyi a placebo hatás.Ez felveti a kérdést hogyan lehet placebo módon vizsgálni az akupunktúrát. Például úgy hogy nem akupunktúrás pontokat szúrtak meg (színlelt akupunktúra),illetve speciális teleszkópos (nem behatoló) tűket használtak.Valamilyen fiziológiás hatást maga a szúrás ténye mindig kiváltott . MRI vizsgálatok bizonyították azonban hogy a valódi akupunktúra erősebb hatást váltott ki a fájdalomhoz kapcsolódó agyi területeken és ehhez erőteljes pozitív várakozás is társult a beteg részéről .Az akupunktúra tehát maradt ami volt, kelet rejtelmes gyógyító művészete amelyet még sokáig fog a tudomány vizsgálni.

Akupresszúra:szintén a reflexzónák nyomásával működik, a fájdalmas területen vagy annak közelében -de tű alkalmazása nélkül -az ujjak nyomásával.Különösen krónikus nyaki fájdalomnál jó hatású.

aromaterapia2Aromaterápia: a legegyszerűbb módszer mind közül .Csak egy kis bázis olaj és pár csepp illó olaj szükséges hozzá,amelyből masszázsolajat készítünk és máris kész a hatékony fájdalomcsillapító. Koreai tudósok rozmaring ,levendula ,majoranna ,eukalyptusz ,és bazsalikom illó olajat vizsgáltak egereken. Attól függően ,hogy mennyire volt erős az irritáció a levendula és az eukalyptusz bizonyult leghatásosabbnak.További plusz volt a tudósok szerint hogy amikor az egereket naloxonnal kezelték -ez az ópiát típusú fájdalomcsillapítók pl morfin hatását felfüggesztő anyag-az eukalyptusz olaj  akkor is hatékony maradt, szemben a levendula és a bazsalikom olajjal.

Mindenki kezében ott van tehát az egyszerűen használható aromaterápiás masszázs lehetősége fájdalom esetén, próbálják ki.

Forrás: MedicalNewsToday