Sárgadinnyelikőr

Amennyiben már annyi sárgadinnyét ettünk, hogy már a fülünkön is kijön, akkor bizony ideje változtatni a felhasználás módján. Az alábbi lik?r ennek egyik finom módja.

Hozzávalók:

1 kg sárgadinnye (jó érett),

1/4 citromhéj (frissen reszelve),

1 l víz,

5 dl 40v/v %-os vodka,

5 ek citromlé (a frissen facsart a legjobb),

40 dkg cukor,

A sárgadinnye húsát a cukorral és a citromhéjjal rétegezve beletesszük egy megfelel? edénybe (5 l-es bef?ttes üveg), így érleljük h?vös helyen (nem erjeszteni akarjuk!) egy-másfél napig. Az érlelés után hozzáadjuk az 5 dl vodkát, az 5 ev?kanál citromlevet és tovább érleljük három napig, majd az egészet lesz?rjük és hozzáadunk 1 liter vizet. Tovább érleljük 18 napig, ezen id? alatt a lik?r letisztul, amit az ismételt sz?rés után már fogyaszthatunk is.