Amennyiben már annyi sárgadinnyét ettünk, hogy már a fülünkön is kijön, akkor bizony ideje változtatni a felhasználás módján. Az alábbi likőr ennek egyik finom módja.
Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye (jó érett),
1/4 citromhéj (frissen reszelve),
1 l víz,
5 dl 40v/v %-os vodka,
5 ek citromlé (a frissen facsart a legjobb),
40 dkg cukor,
A sárgadinnye húsát a cukorral és a citromhéjjal rétegezve beletesszük egy megfelelő edénybe (5 l-es befőttes üveg), így érleljük hűvös helyen (nem erjeszteni akarjuk!) egy-másfél napig. Az érlelés után hozzáadjuk az 5 dl vodkát, az 5 evőkanál citromlevet és tovább érleljük három napig, majd az egészet leszűrjük és hozzáadunk 1 liter vizet. Tovább érleljük 18 napig, ezen idő alatt a likőr letisztul, amit az ismételt szűrés után már fogyaszthatunk is.