Rózsalikőr – a gyomor gyengéd barátja

Az illatos rózsafajta gyulladáscsökkentő, görcsoldó és lázcsillapító hatású, emellett kozmetikai szerekben is alkalmazzák öregedésgátló hatásai miatt. Kedélyjavító is, csökkenti az idegi alapú szívpanaszokat és nyugtatja az idegeket. Likőrként jó hatással van az emésztésre.

700 ml Fehér rum,

250 ml Cukorszirup,

30 ml Rózsavíz,

2 csepp Keserű mandula olaj,

50 g Rózsaszirom (damaszkuszi) Rosa damascena,

A rózsaszirmokat szélesszájú üvegbe rakjuk, ráöntjük a rumot és lezárva hat hétig pihentetjük, naponta összerázzuk. A keveréket leszűrjük és belekeverjük a többi összetevőt, majd ezután még két hétig érleljük. A likőrhöz fahéjat is adhatunk az érlelési idő alatt.

Cukorszirup készítése:

Hozzávalók

300g Nádcukor,

300ml víz,

A 250ml vízhez hozzáadunk 250 g nádcukrot, amit addig főzünk, míg az egész fel nem olvad, és sűrűbb nem lesz a víznél. Várjuk, míg meghűl, és kész is van.