Rövid tippek fogyókúrához-2

Ne felejtsük el az alapelvet :negatív energia egyensúly!

tukortojasMásodik tippünk: A REGGELI ÁLLJON TOJÁSBÓL. Tojás általában mindenkinél van otthon és talán nem is gondolunk rá mekkora erő rejlik benne. Mi lehetne teljesebb élelmiszer számunkra mint egy olyan valami amelyből egy egész új élet képes kialakulni . És milyen hatékonyan tudja segíteni a fogyókúránkat.Ha a szokásos gabona alapú  reggelinket lecseréljük két tojásból álló reggelire a délelőtt folyamán jóllakottabbnak érezzük magunkat,  kevésbé leszünk hajlamosak nassolni, és összességében kevésbé sóvárgunk valami finomság után. A tojás reggeli után egész nap alacsonyabb lesz az energiabevételünk sőt ez  a hatás kitart  elkövetkezendő 36 órában is.

Ha tehát rászánjuk magunkat a fogyókúrára és csökkentjük a kalória bevitelt a reggelire fogyasztott tojás segítségével (legalább heti 5 alkalommal) 8 hét alatt az alábbiakat érhetjük el:

-a kontroll csoporthoz képest (akik a szokásos gabona alapú reggelit fogyasztják) 61%-kal nagyobb mértékben csökken a BMI-nk

-65%-kal nagyobb súlyvesztést érhetünk el

-34%-kal nagyobb mértékben csökken a derékbőségünk

Ha valamilyen okból nem szeretne tojást fogyasztani  bármilyen jó minőségű fehérje megteszi ,még a bioboltokban kapható tejsavó fehérjéből készült turmix is,  természetesen valamilyen mesterséges édesítőszerrel készítve, kakaóporral vagy fahéjjal fűszerezve.

Forrás: International Journal of Obesity