A nyugtató gyógylikőr amellett hogy finom – hangulati zavarok, feszültség, ingerlékenység, nyugtalanság, szorongás, elalvási nehézségek csökkentésére alkalmazható. Mérsékli az ideges eredetű emésztőrendszeri- és szívpanaszokat. Az elkészítés során barack pálinkát célszerű használni.
0,5 l pálinka,
10g citromfű,
10g fodormenta,
5 g rózsaszirom,
1 db aszalt alma,
4 evőkanál barnacukor,
Vegyünk egy 7 dl jól záródó befőttes üveget, majd szórjuk az aljára a szárítmányokat.Tegyük rá a barnacukrot, majd öntsük rá a pálinkát. Meleg helyen érlejük 14 napig. Amikor már megfelelően összeért a likőr szűrjük át egy üvegbe (címkézzük fel), majd tegyük a hűtőbe. Esténként fogyasszunk belőle egy kupicányit.