Megnövelte a lépcsőzési kedvet a kalóriaégetést mutató lépcsőház

(MTI) – Megnövelte a hivatali dolgozók körében a lépcsőzési kedvet a kísérleti jelleggel kalóriaégetést mutató jelekkel ellátott lépcsőház. A testmozgásra sarkalló ötletet egész Nagy-Britanniában be akarják vezetni.

lépcsőház    A The Daily Telegraph szerint a teszt során három nagy irodaház lépcsőházában helyeztek el kalóriaégetést mutató jeleket, és ennek köszönhetően 29 százalékkal többen kezdtek lépcsőzni, mint korábban.
A lépcsőzést a szakemberek az “erőteljes testmozgások” körébe sorolják. Lépcsőmászással több kalóriát lehet elégetni, mint kocogással, és tanulmányok utalnak arra, hogy napi hét perc lépcsőzés a következő tíz évre megfelezi a szívroham kockázatát. 
A tervek szerint Nagy-Britannia-szerte ellátják majd a lépcsőházakat kalóriaégetést mutató jelekkel, amelyre a kormány 50 millió font támogatást szán. A lépcsőzők egy honlap és alkalmazás felhasználásával le tudják majd olvasni az “okos jeleket” a lépcsőkről, és így követni tudják, hogy bizonyos számú lépcső megmászásával mennyi kalóriától szabadulnak meg.
Az ötletet már a londoni belváros számos vállalata felkarolta, és Hertfordshire önkormányzati épületeiben is bevezették.
“Jó dolognak tartok bármit, ami mozgékonyabbá teszi az embereket és segít leszámolni az elhízással. Ez a kezdeményezés nagyszerű egyvelege a régi vágású józan észnek és az okos technológiának” – jelentette ki Boris Johnson, London polgármestere.