Ha jön a szerelem a férfiak minden kockázatot vállalnak!

Milyen messzire mennél el hogy felkeltsd a figyelmét annak akit szeretsz? Egy nemrégiben készült tanulmány szerint ha adott egy romantikus lehetőség a férfiak hajlandóak a legelképesztőbb dolgokra is hogy felkeltsék az ellenkező nem figyelmét. Mi több ezt öntudatlanul teszik,  valószínűleg az evolúcióra fogható az egész .
Rómeótól Robin Hoodig és Tarzantól Trisztánig az irodalom elárasztott bennünket a férfi képével aki hajlandó mindennel szembeszállni a szerelemért. Úgy tűnik annak, hogy  nagy kockázatvállalással lenyűgözzék a nőket erős alapja van az életben. A törekvés, hogy kihívásokkal nézzenek szembe az ellenkező nem szívének megnyeréséért már az emberiség kialakulásának  korai szakaszában elterjedt volt. Az eredmény pedig mind a mai napig nyilvánvaló. A kockázatvállaló viselkedés részben azért alakult ki hogy fokozza az egyén azon képességét hogy társat  találjon magának-mondja a tanulmány (Journal of Risk Research )

A szerzők szerint az evolúciós múltban őseink veszélyes környezetben éltek. Azok, akik hajlandóak voltak nagyobb kockázatot vállalni a menedékért, az élelemért, és a szexuális partnerekért vívott harcban sikeresebbek voltak mint azok, akik a biztosra játszottak és nem vállaltak semmilyen kockázatot.Lehet utóbbiak életben sem maradtak. Tehát úgy tűnik a férfiak  őseiktől örökölték azt a kockázatvállaló viselkedést, hogy minden veszéllyel szembenézzenek a nő birtoklásáért.

Azonban a modern korban már nincsenek ilyen  problémák. Miben nyilvánulhat meg akkor a férfiak azon törekvése hogy bemutassák még mindig ők az erősebbik nem.

A tanulmány három példát tekint át a kockázatvállaló viselkedésre mind a férfiak, mind a nők esetében: a védekezés nélküli szex , a szerencsejáték és a vakmerő vezetés. Mindhárom vizsgálatban azt találták  a férfiak nagyobb hajlandóságot mutatnak a kockázatvállalásra ha valami romantikus elem indukálja azt. A nők azonban ugyanebben a helyzetben nem mutatnak vágyat arra, hogy vállalják a szükségtelen kockázatot.
A szerzők még felhívják a figyelmet : napjainkban ezek a ” tevékenységek” lehet hogy rövid távon előnyökkel járnak a a férfiúi nem képviselői számára, hosszabb távon azonban ezek az úgymond ” modern ” kockázatok inkább önpusztító hatásúak.

És végül kedves hölgyeim ha  Valentin napon  valami értelmetlennek tűnő  dolgot  tapasztalnának párjuk magatartásában  csak fogják azt evolúcióra. Az ősi gének még mindig működnek a férfiakban!

Forrás:ScienceDaily