Ezen teakeverék elkészítése id?igényes, mivel f?zni, forrázni és hidegen áztatni is kell egyes alkotórészeit a megfelel? hatás elérésének érdekében.
F?zet:
3 rész Angyalgyökér
5 rész Macskagyökér
5 rész Tarackgyökér
Hidegen áztatás:
10 rész Fehér fagyöngy
Forrázat:
5 rész Aranyvessz?f?
2 rész Árnikavirág
3 rész Borsmentalevél
5 rész Csarabf?
5 rész Galagonya virágos hajtásvég
5 rész Galagonyabogyó
2 rész Levendula
5 rész Pásztortáska
Hideg áztatás: 2 ev?kanál gyógynövényt 2,5 dl hideg vízzel ásztatunk szobah?mérsékleten 12 órán keresztül.
F?zet: 2 ev?kanál gyökér keveréket egy liter vízzel kis lángon f?zünk, majd lefedve 10 percen keresztül áztatjuk
Forrázat: 2 ev?kanál gyógynövénykeveréket leforrázunk 2 dl a fentiekben leírtak alapján elkészített f?zettel.
Miután ezekkel megvagyunk megvárjuk, hogy a forrázatunk kih?ljön és hozzáöntünk 2 dl hidegen áztatott fagyöngy teát. (Fontos, hogy a Fehér fagyöngy teát csak szobah?mérsékletre h?tött forrázathoz adjuk hozzá) A felét reggel éhgyomorra a másik felét reggeli után fogyasztjuk, este vacsoránál még egy adag így elkészített tea fogyasztható.