Ezen teakeverék elkészítése időigényes, mivel főzni, forrázni és hidegen áztatni is kell egyes alkotórészeit a megfelelő hatás elérésének érdekében.
Főzet:
3 rész Angyalgyökér
5 rész Macskagyökér
5 rész Tarackgyökér
Hidegen áztatás:
10 rész Fehér fagyöngy
Forrázat:
5 rész Aranyvessző
2 rész Árnikavirág
3 rész Borsmentalevél
5 rész Csarabfű
5 rész Galagonya virágos hajtásvég
5 rész Galagonyabogyó
2 rész Levendula
5 rész Pásztortáska
Hideg áztatás: 2 evőkanál gyógynövényt 2,5 dl hideg vízzel ásztatunk szobahőmérsékleten 12 órán keresztül.
Főzet: 2 evőkanál gyökér keveréket egy liter vízzel kis lángon főzünk, majd lefedve 10 percen keresztül áztatjuk
Forrázat: 2 evőkanál gyógynövénykeveréket leforrázunk 2 dl a fentiekben leírtak alapján elkészített főzettel.
Miután ezekkel megvagyunk megvárjuk, hogy a forrázatunk kihűljön és hozzáöntünk 2 dl hidegen áztatott fagyöngy teát. (Fontos, hogy a Fehér fagyöngy teát csak szobahőmérsékletre hűtött forrázathoz adjuk hozzá) A felét reggel éhgyomorra a másik felét reggeli után fogyasztjuk, este vacsoránál még egy adag így elkészített tea fogyasztható.