Egy utolsó tipp amire van még idő

Készítettünk már balzsamot és fürdősót  most egy kicsit attraktívabb következik. Fürdőbomba!

2013-12-15 08.57.42Igyekeztem csak a legszükségesebb hozzávalókból elkészíteni ,és így négyféle dolog kell hozzá: szódabikarbóna, citromsav, illó olaj és valamilyen kozmetikai célra használható olaj .

Többféle recept szerint még sok mindent felhasználhatnék : tejport,  kakaóvajat, valamilyen sót amely fürdősónak való, szárított és porított gyógynövényt ,szappanszínezéket. Ezekkel érdekesebbé lehet tenni a dolgot akinek van kedve hozzá de a fenti négy hozzávaló hordozza a lényeget.

Az arányok : a szódabikarbóna-citromsav aránya mindig kettő az egyhez ez lényeges

300 gr szódabikarbóna

-150 gramm citromsav

-kb 4 evőkanál szőlőmagolaj

-2 mokkáskanál illó olaj  tetszés szerint. Nálam eukaliptusz és menta került bele lévén megfázásos időszak ( a választásnál figyelembe kell venni hogy néhány illóolaj bőrirritáló hatású ezeket nem lehet erre használni)

Készítés: A hozzávalókat jól össze kell dolgozni, az egésznek egy kicsit morzsalékosnak kell kinézni.Ezután formába kell  tömöríteni -a félgömbök tetejét egy kés élével le kell simítani így lehet később a két felet szépen összeilleszteni-és kicsit száradni hagyni, majd olyan csomagolást készíteni amely megvédi a nedvességtől. Tapasztalatom szerint csak a nagyon sima falu formából lehet könnyen kiütögetni a tartalmat, a képeken látszó szitaszerű golyóból nem sikerült rendesen kiszednem .Ezért tettem bele fóliát de így sem volt túl jó az ötlet. A valamiből megmaradt műanyag kanál jól működött.Egy kis csomagolás különböző színű alufóliába és már kész. A  golyó a vízben szépen pezseg ,az illóolajok betöltik a levegőt ,a benne levő olaj ápolja a bőrt . Kell ennél több?