Egy adag koffein… de nem csészében érkezik!

coffeEgy csésze kávé reggel és csak ezután indulhat a nap. Sokan vagyunk így és a munkanap során is benne keresünk egy kis energiát.Aztán jött  egy biokémikus meg az ötlete amely képes lenne tőlünk elvenni az  gőzölgő  kávé illatát mondván egy gyors és hatékony  alternatíváját alkotta meg . Szórható energia -koffein alapú lokális energia spray.

És mégis mivel indokolta ezt a tettét? A munkavállalónak ha figyelme lanyhul csak egy puff a bőrre ,és erős energialöket éri mindenféle mellékhatás nélkül.És mit tart mellékhatásnak? Az energiaital felesleges kalóriáit és a kávé kellemetlen utóízét. (?)

A honlap szerint a termék használata csak pár másodperc,olcsóbb mint a jelenlegi termékek, és nincs benne semmi titokzatos összetevő. A szabadalmaztatás alatt álló koffein spray szagtalan folyadék, felszívódik a bőrön keresztül, eloszlik a szervezetben ,és több órán át hatékony.

Minden egyes flakonban 160 puff található 40 csésze kávénak megfelelő koffein adaggal. Aztán  még a magyarázat……????  Olcsóbb mint kávézóba menni! ( 🙁 )

Az ötlet onnan született, hogy legyen alternatívája  a szájon át fogyasztott kávénak amelyből a koffein oly módon szívódik fel mintha egy “hullámvasúton utaznánk”, azaz hirtelen nagyon magas koncentrációt ér el a szervezetben, hatása viszont rövid ideig tart.

A feltalálók a nikotin tapaszt vizsgálták mint modellt , és kéznél volt még  egy bio-organikus kémiával foglalkozó  családtag is akinek a szakterülete -minő véletlen-  a transzdermális medikáció( a gyógyszerek bejuttatása a szervezetbe a bőrön keresztül)  Együtt dolgozták ki hogyan juttassák a bőrön keresztül a koffeint a szervezetbe.  A spray-ben az egyetlen hatóanyag a koffein amelynek szerkezete nagyon hasonló a nikotinhoz és a bőrön keresztül fel tud szívódni, viszont nehezen oldódik vízben. Oldhatósága azonban ötszörösére növelhető ha egy természetes aminosav segítségével vegyületet képeznek belőle. Ezek után minden egyes puff-ban egy csésze kávé koffeintartalmának egynegyede van de hatása mégis vetekszik egy teljes csésze kávé hatásával.Ennek oka pedig az ,hogy a kávéban levő koffein nagy része lebomlik a májban mielőtt a szervezet számára elérhetővé válna.Így a kisebb mennyiségű koffeinnel ugyanazt a hatást lehet elérni.

Az alkalmazás módja azonos  a parfűmökével tehát a csuklóra vagy a nyak bőrére szórható. Figyelmeztetésként  : egy nap alatt mindössze 20 puff használható.(Öt csésze kávénak megfelelő koffein)

A felhasználó rövid idő múlva úgy fogja érezni éberebb, jobban tud koncentrálni anélkül ,hogy túlstimulálná magát a kávéval vagy az energia itallal.

Az egészhez azért hozzá tartozik, hogy a termék fölött bábáskodó feltalálók közül kettő egy Antarktiszi utazáson találkozott ahol szükségük lett volna egy egyszerűen használható, de az energiát hatékonyan fokozó “valamire “.

Forrás: dailymail online