Barackszezon idején – Egy kis baracklikőr

Most, hogy itt van végre a barackszezon, ideje, hogy kissé átalakítsuk a felhasználás módját. Készítsünk egy kis baracklik?rt a hidegebb id?kre.

Hozzávalók:
1,5 kg érett sárgabarack,
75 dkg cukor, vagy akácméz,
5 barackmag bél,
1,5 l 50v/v %-os vodka, vagy jellegtelen pálinka,
0,5 l víz,

A barackot megmossuk, ledaráljuk és hozzádaráljuk a barackmagot is. Ezután hozzáadjuk a mézet, vagy a cukrot és a vodkát. Két hétig meleg helyen érleljük, naponta legalább egyszer összerázzuk. Az érlelés után hozzáadjuk a vizet (ezzel állítjuk be a lik?rünk alkoholtartalmát), leülepítjük, átsz?rjük és tiszta üvegekbe töltve eltesszük legalább három hétre.