Az izom ereje a sörben lakozik? :)

Úgy hangzik az egész, mintha a tanulmányt egyenesen a sörmesterek végezték volna.És mégis igaz:a sör egészségesen és erősen tartja az izmokat mondják a szakértők. Egy tanulmány szerint amelyet a Tokushima Egyetemen végeztek Japánban a komlóban talált egyik összetevő megakadályozza az izomszövet leépülését. A flavonoid, amelyet 8-prenylnarigenin néven ismerünk megakadályozta immobilizált egerekben az izmok  elcsökevényesedését.

Amikor a rágcsálók a komló vegyületet is tartalmazó takarmányt kapták az izmok mennyisége alig csökkent a vizsgálat alatt, mikor viszont nem kapták ezt a kiegészítőt 10 százalékos csökkenést tapasztaltak.

Bár a sör tele van kalóriával sokféle egészségügyi előnyt mindeddig nem tulajdonítottak neki.Az ital tartalmaz természetes antioxidánsokat és vitaminokat amelyek segítenek megelőzni a szívbetegségeket. A sötét sörök általában egészségesebbek mivel több vasat és antioxidánst tartalmaznak mint a világos fajták.

A tudósok azt tervezik az eredmények felhasználásával egy új gyógyszert fejlesztenek ki amellyel megpróbálják megakadályozni például az idősebb korban olyan jellemző ágyhoz kötöttséget.

A csapat azt is reméli, hogy a megállapítások alapján egy újfajta italt tudnak kifejleszteni amellyel megakadályozható lesz az űrhajósok izmainak tipikus sorvadása hosszú űrrepülések alatt.

Sajnos ez a felfedezés nem azt jelenti, hogy minden nap betérhetünk a kocsmába egy igazi izomerősítő korsó sörre. A tanulmány vezetője Junji Terao professzor szerint az arányokat szemmel tartva 154 pint (1 pint=kis híján 6 dl.)sörre lenne szükségünk a hatás eléréséhez. Ez nyilvánvalóan még azelőtt  alkoholmérgezéshez vezetne  mielőtt az izomtömeg növekedése megindulna.

A tudomány mai állása szerint az útnak egy ideig még a tornaterem felé kell vezetnie az  izomnövelés ügyében.

Forrás:DailyMail online