A természet gyógyító- és szépítőszere

A krétai bodorrózsa (Cistus creticus) szuharfélék családjából származó növény ősi hagyományt ápol gyógynövényként. Megelőzi a gyulladásokat, véd a fertőzésektől, segít aknénál és neurodermitisznél, méregtelenítő hatású a szervezetre, és semmilyen mellékhatása nincs. A krétai bodorrózsa azonban ennél többre is képes.

A természet gyógyító- és szépítőszere

Az örökzöld bodorrózsa egy aromás illatú cserje, amely túlnyomórészt Görögországban őshonos. A vadon termő növény a magnéziumban gazdag talajokon talál optimális feltételeket. Egészen a Krisztus előtti 4. századig visszakövethető a gyógynövény alkalmazása. Egy legenda szerint az olimposzi istenek bizonyos növényeknek gyógyerőt adtak, ennek során a bodorrózsát duplán áldották meg. A gyantában gazdag levelei miatt egyrészt gyógyítja a sebeket, másrészt megszépíti a bőrt, és a szervezetet összességében egészségesen és fiatalon tartja. Már az ókori egyiptomiak is ismerték a növény gyógyhatását. A belőle nyert gyantát drágán árulták és parfümként használták fel. A görög szerzetesek a bodorrózsa erejét különféle egészségügyi zavarokra alkalmazták.

Krétai bodorrózsa tea – áldás a testnek és léleknek

Vizsgálatok szerint a krétai bodorrózsa tea hússzor erősebb antioxidatív potenciállal rendelkezik, mint a C- és az E-vitamin. Eddig a vörösbort és a zöld teát gondolták polifenolban a leggazdagabbnak. A zöld teában a krétai bodorrózsáéhoz képest csak egy harmadnyi polifenol anyag van jelen. – A polifenolok olyan csersavvegyületek, amelyek körülveszik és megkötik a baktériumokat, vírusokat és nehézfémeket, hogy azok ne tudjanak benyomulni a sejtekbe. A krétai bodorrózsában található polifenolok így képesek a szív- és érrendszert stabilizálni, az immunrendszert erősíteni és a sejtanyagcserét védeni. Bámulatos a krétai bodorrózsa tea antibakteriális és antivirális hatása. A baktériumok mellett a krétai bodorrózsa leküzdi a gombákat és a vírusokat is, így a gyomor-bélbetegségeknek, a nemi betegségeknek, a köröm és a nyálkahártya megbetegedéseinek nincs esélyük. A krétai bodorrózsa gyulladásgátló hatású, és csillapítja a viszketést is.

A Krétai bodorrózsa tea alkalmazási területei

A krétai bodorrózsa tea főleg influenzánál és megfázásoknál alkalmazzák. Nyákoldó hatású köhögésnél és hörghurutnál, semlegesíti a szabad gyököket, növeli az immunvédelmet, reumás betegségeknél gyulladáscsökkentő, serkenti az idegrendszert és salaktalanít. Külsőleg alkalmazva javítja a bőrképet és megfékezi a bőr öregedési folyamatát. Az egészségre gyakorolt bizonyítottan pozitív hatásain kívül a Krétai bodorrózsa tea jó szomjoltó és ízletes is. Nyugodtan ihatjuk nagyobb mennyiségben is bármely napszakban, mézhez enyhén hasonlító íze miatt a gyerekek is szeretni fogják. Sajnos Magyarországon igazi Krétai bodorrózsához nagyon nehéz hozzájutni, ezért teaként csak nagyon kevesen próbálhatják ki.

Megjegyzés: oldalunkon nem szokott semmilyen hírdetés szerepelni. Ez alól most kizárólag a Kínából terjedő koronavírus okán teszek kivételt. Személyes meggyőződésem, hogy az átlagember hazánkban  sokkal jobban ki van téve a szezonális influenza veszélyének mint a távolról érkező vírusnak.

Hazánkban elérhető a krétai bodorrózsa szopogatható pasztilla formájában, Cistus Antivírus lágypasztilla néven. Részlet az alkalmazási utasításból:

Fokozott fertőzésveszély esetén a Cistus Antivirus lágypasztillák rendszeres használata a garatnyálkahártyán történő fizikai akadályképzéssel támogatja a vírusok és baktériumok elleni védelmet.
A cistus creticus polifenoljai mint egy védőpajzs szolgálnak a száj és garatnyálkahártyán, elősegítve a vírusok és baktériumok bejutása elleni védelmet mielőtt még azok a testbe juthatnának.
A fizikai hatásmechanizmusnak köszönhetően rezisztencia felépülés nem lehetséges.
A standardizált speciális kivonatok a polifenolok magas, hatásos adagolását teszik lehetővé akár napi 300 mg mennyiségig.

De mi is az a Cistus Creticus?
A Cistus creticus, magyar nevén bodorrózsa vagy illatos szuhar, egy kivételes növény, mely magas polifenol tartalmával tűnik ki, ezért is nevezik a „polifenolok királyának“. Gyógyhatása már az ókori Görögországban is ismert volt. Közel 20 cistusfaj ismert, ezek közül kiemelkedik a Cistus creticus antimikrobiális hatása. Laboratóriumi vizsgálatok során bizonyították, hogy mind vírusellenes, mind gyulladáscsökkentő hatása felülmúlja a többi fajt. Az említett antivirális és antibakteriális hatású polifenolon kívül jellegzetes hatásai az immunrendszer erősítésében mutatkoznak meg, erős antioxidáns hatással megszabadítja az emberi szervezetet a toxikus anyagoktól. A penészek ellen hat, valamint gyulladásellenes és fertőtlenítő hatásokkal rendelkezik. Különösen alkalmas a köhögés, az influenza és a megfázás gyógyítására, valamint megelőzésére.

A Cistus Antivirus lágypasztilla:
-védőréteget alkot,
-természetes akadályt képez,
-segít a megelőzésben, és az első tünettől kezdve.

Alkalmazás:
Bármilyen eredetű fokozott fertőzésveszély  esetén hozzájárul a megelőzéshez és védelemhez a garatnyálkahártyán kiépülő fizikai akadályképzés által.
Akár az első torokkaparástól is használható.
Naponta 3-6 alkalommal 1 lágypasztillát a szájban lassan szopogatva fogyasztandó.

Aki tehát úgy gondolja fokozottan előfordulhat, hogy megfertőződik valamilyen mikróbával (tömegközlekdés, orvosi rendelő, utazás) kiróbálhatja ezt a gyógynövény alapú mellékhatás mentes lehetőséget. (2020.02.12.)

Kiemelt kép forrása: Wikimedia