Valentin tea

vday2Bár oldalunk nagyobb részt gyógyítással és gyógynövényekkel foglalkozik azért mindig próbálunk valami aktualitást is becsempészni az új kutatási eredményeket ismertető cikkek közé. Nincs ez másként a Nálunk is elterjedt angolszász ünnep a Valentin nap esetében sem.A nagyobb tudományos lapok minden évben megemlékeznek erről az ünnepről olyan kutatások közzé tételével amelyek az emberi társas viselkedéseket elemzi, illetve a társas kapcsolatok hatását vizsgálja az egészségre.Az interneten történő barangolásom közben azonban egy teakaverékre is leltem ebben a témában. Bár ahhoz már kicsit késő van hogy elkészüljön estére, de Valentin nap lesz jövőre is.
Nevezzük tehát Valentin-teának:
1 rész damiana
1 rész rózsaszirom
1/2 rész fahéj
1/2 rész szárított eper
1/4 rész jázminvirág

A damiana :(Turnera diffusa )a golgotavirág-félék családjába tartozó sárga virágú, a kamillához hasonló, aromás illatú cserje.Texasban és Mexikóban honos ahol a bennszülöttek a leveleiből kellemes illatú teát főztek, mely enyhülést hoz álmatlanság, levertség, kialvatlanság esetén. Hasznos antidepresszáns, enyhén euforizál és a szorongást segíti feloldani. Ma széles körben alkalmazzák köhögés elleni gyógyszerként, vízhajtóként és (figyelem!) afrodiziákumként.

Mit üzen a rózsa: bódító illat és szépség, és mint stressz-csökkentő amely sokkal nyitottabbá tesz bennünket.

A fahéj:bizony nemcsak fűszer!Melegít, fertőtlenít, csökkenti a vércukor szintet és.. finomabbá teszi az érzékeket, segíti férfi és nő egymásra hangolódását.

Az eper:talán ezt nem kell annyit indokolni. Eper és pezsgő, vagy inkább csokiba mártva? A keverék kitalálója szerint a sok apró mag a termékenységet szimbolizálja.

A jázmin:kellemes illata oldja a szorongást, megnyugtatja az elmét, boldog romantikus gondolatokkal és az elégedettség érzésével tölti meg, erősíti a bizalom érzését, az indiai hagyományokban az esküvői szertatás elengedhetetlen része.

A  szerző  szerint a teakeverék  és a saját kezűleg készített  levendulával ízesített szarvasgombára hajazó trüffel tökéletes Valentin napi ajándék !

Forrás