Nemzetek karácsonyi finomságai-Az angol karácsonyi puding

Angliában az ünnepi desszert a sokunk által csak filmekb?l ismert úgynevezett karácsonyi puding, amelynek f? alapanyagai a
marhafaggyú, a mazsola, az aszalt gyümölcsök, a liszt és a zsemlemorzsa, a f?szerek közül a szegf?szeg, a fahéj és a szerecsendió. Egy népi hagyomány szerint aki karácsonytól szilveszterig 13 adag karácsonyi pudingot megeszik 13 különböz? helyen, annak a következ? évben szerencséje lesz.

Aki pont ilyet szeretne lehet egy kicsit már elkésett  az el?készületekkel. Táfelspicc szerint ennek a pudingnak 3 héten keresztül kell érlel?dnie .

Skóciában a karácsonyi puding megfelel?je a karácsonyi palacsinta, amely vaj, tej, liszt, cukor, kandírozott és szárított gyümölcsök felhasználásával készül kis tallérok formájában. Tálaláskor a kész palacsintákat vanília krémmel öntik le és tejszínhabbal díszítik.

Skót karácsonyi palacsinta (kb. 4 személyre)

hozzávalók:
margarin 10 dkg
tej 1,5-2 dl
tojás 2 db
cukor 10 dkg
liszt 25 dkg
szárított és kandírozott gyümölcsök 10 dkg, só, mézeskalács f?szerkeverék
elkészítése: Habosra keverjük a cukrot, tojást, olvasztott vajat, tejet a f?szerekkel, majd belekeverjük a lisztet és a gyümölcsöket. Serpeny?ben olajon vagy margarinon, apró tallérszer? palacsintákat sütünk bel?le. Tálaláskor leöntjük vaníliakrémmel, és tejszínhabbal díszítjük

Nos ez még belefér az id?be!

Forrás: mdosz.hu