Furcsa tudomány : daganat ellenes sör!

Egy nagyon jó hírrel szolgálhatunk azoknak akik szeretik a sört. A kutatók Németországban azzal álltak el? hogy a komló egy daganatellenes hatóanyagot tartalmaz és a sörf?zés technológiájának fejlesztésével egy speciális sör állítható el?. A felfedezés egészséges sörhöz, és egyéb étrend kiegészít?khöz  vezet.

sorAz el?zetes vizsgálatok azt mutatják hogy a komlóban talált xanthohumol gátol egy enzimcsaládot amely kiváltója lehet a rákos folyamatoknak, valamint segít méregteleníteni a szervezetet a carninogén anyagoktól. Dr. Werner Back a Müncheni M?szaki Egyetem szakért?je azt mondja:”nagyon egészséges, és azt gondolom a sörben  jelen lev? hatóanyagok nagyon jók.”

A xanthohumol er?sebb antioxidáns mint az E-vitamin és emellett nagyon aktív hatóanyag amelyet a termések és a murvalevelek bels? oldalát borító sárga, gyöngyszer? mirigysz?r?kben találunk.

A komlóról általánosan ismert hogy gyógyhatásokkal rendelkezik és a terápiában mint izomlazítót és nyugtatót használják. A benne lev? egyéb vegyületek er?s fitoösztrogének amelyek segítenek megel?zni a posztmenopauzalis h?hullámokat és a csontritkulást. A xanthohumol leállítja a citokróm P-4 m?ködését amely aktiválni tudja a rákos folyamatokat és segít megállítani a tumor növekedését a korai stádiumban. Tanulmányok szerint különösen hatásos eml?, vastagbél, petefészek és prosztatafolyamatok esetén.

Ugyanakkor azonban a megfelel? xanthohumol tartalom 60 korsó hagyományosan elkészített sörben található amelyet a sörf?zés folyamán egy korsóban kellene koncentrálni.

Ezért a kutatók azon dolgoznak hogyan lehetne az összes sörben -megfelel? technológiával- a xanthohumol tartalmat emelni, vagy megtalálni annak a módját hogyan lehetne azt hozzáadni más élelmiszerhez ,például csokoládéhoz.

Forrás:www. healthjockey.com