A tiltott gyümölcs esete:a csokoládét a bűntudat is „édesíti” !

(MTI) – A csokoládé a b?ntudat miatt még édesebb, akár a tiltott gyümölcs – erre jutottak amerikai kutatók, miután 40 n?vel etettek az édességb?l, ám el?tte egy részüknek fokozták, vagy felkeltették a b?ntudatát.

A chicagói Northwestern Egyetem tudósai az alanyok felével a csokiztatás el?tt egészséges életmódot hirdet? magazinokat olvastattak, amelyek nem javasolták a csokoládét és felhívták a figyelmet hizlaló hatására. A másik csapat is olvasgatott magazinokat, ám ?k a témához nem kapcsolódó cikkeket böngészgettek. Az olvasásórát követ?en mindenki kapott egy szelet csokoládét, majd miután megette, értékelnie kellett, hogy mennyire ízlett neki az édesség. Az egészségsulykoló magazinok olvasóinak 16 százalékkal nagyobb gyönyört okozott, mint a semleges cikkeket bogarászóknak.
„Ha ‘b?nmentesnek’ hirdeted terméked, akkor szerényebbek lesznek a fogyasztók ízelvárásai” – idézte Kelly Goldsmitht, a kutatás vezet?jét a The Daily Telegraph cím? brit lap. Goldsmith hozzátette, hogy az összefüggés a dohányzásra és az alkoholra hasonlóan állhat.