Rózsa nap a Dörgicsei Levendula Majorban 2019. JÚNIUS 8

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, Tihany után pár kilométerre, Felső-Dörgicsén a több, mint ezeréves Szent Péter Ikerrom mögött terül el néhány hektáros levendula ültetvényünk. Biogazdaságunkban termesztünk orvosi (Lavandula angustifolia, L. vera, L. officinalis) és hibrid (Lavandula x intermedia, Lavandin) levendulát, amelyből 100% tisztaságú, magas gyógyító tartalmú, bio minősítésű illóolajat és virágvizet készítünk évről- évre. Különleges formában ültetett és kortárs szobrokkal díszített bemutatókertünk nem csak madártávlatból megejtő látvány, hiszen több, mint 30 különböző levendulafajta várja itt a kíváncsi látogatót.

Küldetésünk, hogy a levendula testet és lelket gyógyító hatása minden emberhez eljusson. Nemcsak a nagymama szekrényébe való molyirtásra, ott a helye a házipatikában is, hiszen számos klinikai tanulmány bizonyítja gyógyító, egészség megőrző hatását: stresszoldó, nyugtató, elalvást segítő, antimikrobiális, görcsoldó, repellens / rovarriasztó/, bőrregeneráló, epehajtó, csökkenti a neuralgikus és reumás panaszokat. Kiváló háztartási tisztító és öblítőszer, állatgyógyászatban is hasznosítható.

A levendula mellett más gyógy- és dísznövények is emelik a különleges kialakítású kert vonzerejét. A kolostorkertek hagyományait idéző, rózsalugasokkal keretezett gyógynövénykertben különleges, régi rózsafajták és gyógynövények élnek egymással harmonikus közösségben: orvosi zsálya, borsmenta, citromfű, muskotályzsálya, búzavirág, körömvirág.

Előzetes bejelentkezéssel tavasztól őszig szeretettel fogadunk csoportokat, a szakavatott munkatársunk által vezetett kertlátogatástól a látványlepárlásig számos programot kínálunk, melyet a csoport igényeinek megfelelően alakítunk.

A major teázója késő tavasztól kora őszig saját teakeverékekkel, kávéval és makrobiotikus levendulás teasüteménnyel várja látogatóit.  Bioboltunkban saját termékeik széles palettáját kínáljuk: bio levendula illóolajok, virágvizek, aromaterápiás, kozmetikai, kulináris és ajándéktermékek.

Rózsa Nap a Balatonnál

Várunk szeretettel 10 és 17 óra között a Dörgicsei Levendula Major Rózsa Napjára!

Kóstolhatsz virágos palacsintákat különféle rózsás töltelékkel, megismerheted a kolostorkert rózsáit és a rózsa ápolás fortélyait. Meghallgathatod a Dörgicsei Levendula Major megálmodójának, Dr. Demján Ildikónak előadását a damaszkuszi rózsáról, az illóolajok királynőjéről. A gyerekeket gyógynövényes kifestővel, arcfestéssel, rózsaszirmos szappangolyók készítésének lehetőségével várjuk.

A major paleo-vegán konyháján meleg egytálételekkel, szendvicsekkel és illóolajos édességekkel várunk, bioboltunkban pedig direkt erre az alkalomra készített rózsás bonbonokat vásárolhatsz.

11.00 és 14.00 Tóth Gyuri kertészünk mesél kolostorkertünk rózsáiról: bemutatja a rózsa ápolás fortélyait, melyet kvízjáték követ nyereményekkel.

15.00 Az illóolajok királynőjéről, a damaszkuszi  rózsa illóolajáról és virágvizéről tart előadást  dr. Demján Ildikó orvos-természetgyógyász, aromaterapeuta, a Levendárium aromaterápiás, rózsás termékein keresztül.

A gyereksarokban Felícia várja a kicsinyeket gyógynövényes kifestővel, arcfestéssel, rózsaszirmos szappangolyó készítéssel.

A major paleo-vegán konyhája ezúttal is remekel Cili jóvoltából: meleg egytálétellel, szendvicsekkel és illóolajos édességekkel várjuk az éhes vendégeket.

Bioboltunkban termékeink mellett Nanett varázslatos, erre a napra készített, rózsás bonbonjai is megtalálhatóak lesznek.

Minden kedves vendégünket rózsaszörpös limonádé kóstolóval köszöntünk.

További információk