Rózsa-nap 2020 Dörgicsei Levendula Major

A levendulás elhelyezkedése is különleges, mert nemcsak a levendula érzi jól magát itt, az idelátogató turisták is megcsodálják a táj természeti adottságait és kultúrtörténeti hagyatékait. A több mint ezer éves ikerrom így, megtépázva a történelem viharaitól is, igen erőteljesen jelen van, jó érzés benne – körülötte lenni. Arra érzékeny emberek ezt a levendula virágában és olajában is felfedezni vélik. Mint ahogy a szőlőben is megjelenik a „terra”, a termőföld helyi adottsága, úgy jelenik meg a levendulában is a környezet természeti sajátossága.

Az idézet a LEVENDÁRIUM bemutatkozásából való, ahova most nem a levendula, hanem a rózsa okán hívják a látogatókat.

Rózsa nap alkalmából izgalmas programokkal várunk a Dörgicsei Levendula Majorban! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált a szórakozás a gyógyító virágok illatának ölelésében. A program időpontja: 2020 június 13.

A program során Tóth György kertész vezetésével az érdeklődők részletesen megismerkedhetnek a  ‘rózsával’, a major területén fellehető egyéb gyógy,-és fűszernövényekkel. A Damaszkuszi rózsa illóolajáról és virágvizéről tart előadást dr. Jurasits Zsolt. Szó esik az előállítás folyamatának lépéseiről és bemutatásra kerülnek a Levendárium – védjegyeztetett márkájú – aromaterápiás és rózsás termékei.

A részletes programot és a tudnivalókat a Major honlapján találják.