Ősrégi háziszerek amelyek megelőzik az öregedéssel járó betegségeket ,és a bőrt egészségesen tartják.

Egy kutatás szerint számos természetben előforduló anyag képes megállítani a gyulladások progresszióját ,és ezzel megállítani a korral összefüggő betegségeket.És mik azok a betegségek amelyek  kifejlődhetnek  a gyulladások következményeként a szervezetben: a rák ,az izületi gyulladás ,a cukorbetegség ,a neuro-degeneratív betegségek , a szív- és érrendszeri problémák , a tüdőbetegségek.A betegségek aztán a  szervezet korai öregedéséhez vezetnek ,és az idő előtti halálhoz.

Több ezer éve próbálják  az emberek  természetes anyagokkal gyógyítani vagy megelőzni  betegségeket ,és megőrizni a “fiatalságot”. És ez néha sikerül is nekik – mondja  Declan Naughton professzor a kutatás vezetője ( Kingston University).” A gyulladás egy titokzatos gyilkos. Ami megakadályozza  a folyamat előre haladását ,vagy képes arra hogy leállítsa  azt, az mindenképpen a javunkat szolgálja.”

A kutatásban 21  növényi anyagot teszteltek , és a 21-ből három -a fehér tea, a varázsmogyoró ( Hamamelis virgiana) és a rózsa- rendelkezett jelentős gyulladásgátló potenciállal.

A három közül pedig a fehér tea mutatott kiemelkedő eredményeket.A laboratóriumi eredmények azt mutatták, hogy a napi rendszeres fehér tea fogyasztással csökkenteni lehet az életkor előrehaladásával járó betegségek kockázatát.Vagyis csökkenteni lehet a rák ,a rheumatoid arthritis  előfordulását ,vagy éppen az öregedéssel együtt járó  ráncok megjelenését.

Az előzetes kutatások után humán bőrsejtkultúrákon vizsgálták a rózsa ,a fehér tea ,és a varázsmogyoró hatását.A bőr a legnagyobb szerv az egész emberi szervezetben és sok mindennel kell megbirkóznia.Védelmet nyújt pl. a vegyi anyagok az UV sugárzás, a mikrobák ,és az egyéb szennyeződések ellen.

Annak ellenére hogy a korábbi kutatások már jelezték a három növény jótékony tulajdonságait ,a kutatók maguk is meglepődtek milyen hatékony fegyvernek bizonyult a három kivonat a károsító enzimek és oxidánsok ellen amelyek szerepet játszanak a gyulladások kifejlődésében és  a bőr öregedésében egyaránt.

A recept öregedés ellen és ráncok ellen:

-Belsőleg :tea fehér teából és rózsabimbóból

– Külsőleg:rózsavíz és varázsdió krém

Vagy bármely más variáció! Ki lehet próbálni, nem túl költséges! 😀

Forrás: ScienceDaily