Kitart biorezonanciás állapotfelmérő módszere mellett az újságíró-vállalkozó – Egy perc alatt 154 információt “közöl” a testről az Ázsiából hozott műszer

Takács Mariann, az MTI tudósítója írja:
– Amilyen gyorsan érkezik, ugyanolyan gyorsan állítja össze az alig piperetáskányi műszerből, kis érzékelő rudacskából és laptopból álló lézerterápiás készülékét Veszperényi István, egy természetgyógyászattal foglalkozó kft., illetve az általa működtetett “egészségkapu” egyik vezetője. Be akarja nekem bizonyítani, hogy alig egy perc alatt “belelát” a kis gép a testembe: 22 vizsgálati területről 154 eredményt kaphatok szerveim, keringésem, hormonháztartásom, idegrendszerem, vérem és miegyebem pillanatnyi állapotáról. Érzékelő a kézbe, és jöjjön, aminek jönnie kell!

Némi női berzenkedés után bediktálom a nevemet, életkoromat és súlyomat – az adatok megjelennek a monitoron -, majd figyelem a villogó kis színes pontokat, az egymás után kirajzolódó szerveket, hallgatom a diszkrét csipogó hangot, és izgulok. Ez az ember most tényleg belelát ezzel a “kütyüvel” a testembe? Ahogy telnek a másodpercek, a feszültség nőttön-nő bennem: mindjárt jön egy halomnyi adat, kiderülhet, hogy az infarktus, az agyvérzés vagy a rák kerülget…
Mire mindezt végiggondolom, lejár az 56 másodperc, sorjáznak a monitoron az egy- és két kereszttel jelölt eredmények táblázatba szedve, magyar nyelvű magyarázattal (mi mit jelent). Sejtem, hogy ha a három keresztet, illetve a nagyfokú elváltozás- megfogalmazásokat megúsztam, akkor túl nagy bajom nem lehet, de találgatás helyett inkább kérdezek.
– Mit érzékel a tenyeremben ez a rudacska?
– A bőrön át a test rezgéseit, amelyekből a műszer következtetéseket von le a szervezet pillanatnyi működéséről, sőt konkrét számadatokkal támasztja alá az esetleges eltéréseket. Látja, hogy a vércukorszint például magasabb a kelleténél, és a stresszre vonatkozó adatok is “rosszabbak” az átlagnál (erre egyetértően bólogatok). A 22 vizsgálati terület között a szív- és érrendszer, az emésztőszervek, a hormonháztartás és az idegrendszer ugyanúgy szerepel, mint például a vér állapota, de az enzimekről és a nyomelemekről is áttekintést kapunk – magyarázza beszélgetőpartnerem.
Rá-rákattint egy-egy “részterületemre”, mutatja a kiírt 154 eredmény némelyikét, majd abban állapodunk meg, hogy a több mint 30 oldalas vizsgálati anyagot és az összegzést elküldi e-mailen. Persze életviteli tanácsokkal együtt, amelyeket szintén a “csodamasina” fogalmaz meg számomra. Ha figyelek az utasításokra, elkerülhetem a mostani állapotomban megbújó rizikófaktorok nyomán kialakuló betegségeket. Ha háromhavonta kontroll mérést végeztetek, és korrigálom életvitelemben a korrigálni valókat (persze csak ha a két mérés között “fegyelmezetlen” voltam), akkor akár 10 vagy több évvel is meghosszabbíthatom az életemet.
– Túl szépen hangzik! Nem hiszek a csodákban! – akadékoskodom.
– Nem csodáról, csupán állapotfelmérésről, illetve az eredményeken alapuló útmutatásokról van szó – nyugtat a korához képest igen fiatalos férfi (nem véletlen, hisz ő valóban betartja a maga forgalmazta műszer utasításait).
– S ha három keresztes eredményt mutat valamely testrészre vonatkozóan az eszköz?
– Akkor baj van… Akkor súlyos eltérésről van szó, ezért komolyabb orvosi kivizsgálást javaslunk – komorul el egy pillanatra a gazdasági újságíró és vállalkozó arca, aki siet hozzátenni: több szakterületet képviselő orvosok is dolgoznak a gyógycentrumban, ahol egyes működésbeli zavarokat biorezonanciás kezeléssel “helyre tudnak billenteni”.
– Ha már az orvosokat említette: tartok tőle, hogy Ön és csapata kemény ellenállásba ütköznek a szakma részéről. Mert ha ez az Ázsiából behozott, egyedi szoftverrel és egyedi USB-kulccsal ellátott gépecske 56 másodperc alatt “megmondja”, hogy milyen az egészségi állapotom, hol van esetleg baj, mit tegyek a betegségek megelőzéséért (vagy akár a viszonylag rossz állapot romlásának megakadályozásáért), akkor minek járjak ilyen-olyan orvosi vizsgálatokra, minek szedjem marokszám a gyógyszereket?
– Hát épp ez a lényeg! Gondolja csak át, mi minden hárul egy emberre, ha tüzetesen ki szeretné vizsgáltatni magát. Először is kivárja a sorát a háziorvosánál, beutalókat kér vagy kilencféle szakrendelésre, ilyen-olyan klinikára, majd vizsgálati időpontokért telefonálgat, és mire ténylegesen bejut ezekre a vizsgálatokra, jó néhány hét eltelik. Mivel a később megszülető leletek más és más időpont eredményeit tükrözik, nehezen vethetők össze, körülményesen vonhatók le belőlük precíz következtetések. No és mi lenne a gyógyszerlobbival, ha lényegesen kevesebb pirulát szednénk? – szögezi nekem a kérdést, szinte választ sem várva Veszperényi István.
– Alighanem megúsznánk a mellékhatásokat… – nyeli le a bővebb magyarázatot. Szerinte míg az idősebb orvosok mindenáron ragaszkodnak a hagyományos orvosláshoz, addig a fiatalabbak már el mernek menni a természetgyógyászat irányába. Bizonyíték rá, hogy aki vásárolt a tavasz óta forgalmazott állapotfelmérő műszerből, az örömmel és jó eredménnyel használja csakúgy, mint a többi úgynevezett biofeedback-szisztémán alapuló készüléknek a (magánszemély) tulajdonosa.
– Ötvenhat másodper alatt kész a diagnózis?
– Dehogy! Nem diagnózist állít fel a készülék, hanem a test pillanatnyi állapotáról végez felmérést, és annak eredményét adatokkal és szöveggel, magyarázattal, javaslatokkal a vizsgált személy tudomására hozza. Gondolja csak végig! Ha egy tünetmentes ember megtudja, hogy olyan rizikófaktorokat hordoz magában, amelyek miatt várhatóan egy év múlva könnyen szélütést kaphat, akkor megijed? Meg bizony! Rohan az orvoshoz, és kezelteti magát.

– Név, életkor, súly, aztán 56 másodperc…. – csóválom a fejemet. Nehezen hihető.

– Régebben ki hitte volna, hogy egy parányi mobilkészülék mennyi mindenre alkalmas! – mosolyog a természetgyógyászat “megszállottja”, majd hirtelen felém nyújt egy másik kis műszert: a lézeres vértisztítót.
– Ugyanaz a külföldi cég gyártja, egy éve bárki számára hozzáférhető – jegyzi meg, és már mutatja, magyarázza is, hogyan működik, miért “áldásos”. – Az egyik, majd a másik orrüregbe kell helyezni 15-15 percre a kis érzékelőt, amelyből kiindulva a monokróm lézersugár a porcokon és lágy részeken át behatol a koponyába, ahol egységnyi idő alatt rengeteg vér áramlik át. A lézer szinte szétveri a vérben lévő lipideket…
– Hígabb lesz a vérünk?
– Igen, így azt kevesebb munkával tudja áramoltatni a szív, és a vékonyabb erekbe is könnyebben jut el. Ráadásul többszörösére nő a vér oxigénszállító képessége, amit a műszer használója pár perc elteltével érzékel is: szinte kitisztul a feje, megmelegszik a keze, fittebbé válik. A szív- és érrendszeri betegeknél jelentős javulás, súlyosabb esetekben stagnálás érhető el, aki pedig még nem beteg, valószínűleg nem is lesz az. Aligha kap mondjuk agyvérzést. Amerikában vagy például Japánban nagyon elterjedt ez a készülék. Mivel az oxigén serkenti a zsírégetést, a fogyni vágyók is eredménnyel használják a kis szerkezetet – forgatja a kezében a világító érzékelőt beszélgetőpartnerem, miközben lelki szemeim előtt magamat látom, amint orromban a “kütyüvel” a kocsimban ülök, és egy rendőrlámpánál várakozom sok-sok csodálkozó szempár kereszttüzében.
– A vezetékek fényben alig észrevehetőek – nyugtat a férfi, miután megosztom vele a használatra vonatkozó aggályaimat. Azt mondja: egy hónapig minden reggel és este fél órát, később fenntartó kezelésként heti egy-két alkalmat kell rászánni, és a jó közérzet garantált.
– Mi rá a konkrét bizonyíték?
– Egy egyszerű vérteszt a használat előtt és után. Eddig ha más nem is, de a teszt a legakadékoskodóbb szakembereket is meggyőzte…
Nincs több kérdésem (mi is lehetne?) – várom a vizsgálati eredményemet és a javallatokat e-mailen, aztán ha majd ideálisan karcsú és fitt leszek, beszámolok róla…

Forrás: MTI