Hogy mire nevelnek a reklámok? Edd magad betegre aztán szedjél rá gyógyszert !

Véleménye általában azzal kapcsolatban van az embernek  amit ismer, amivel állandóan találkozik  vagy foglalkozik. Ne csodálkozzanak hát hogy esetemben megint  gyógyszerről lesz szó vagyis inkább megint  gyógyszerrel foglalkozó reklámról. Ezeket ugyanis ha akarná se bírná elkerülni senki,  annyi van belőlük mint égen a csillag és a legváratlanabb pillanatban csapnak le a gyanútlan TV nézőre. Amikor most ezt a cikket írom mellettem szól a TV és számolom a reklámokat.  Egy rövid spotban íme: gyógyszer1-gyógyszer2-gyógyszer3-telefon-kölcsön-étrendkiegészítő. A reklámok 50%-a gyógyszerről szólt.

Szerintem soha senki  nem gondolkodott el  azon  mit sugallnak nekünk a reklámok. Lehet jobban is teszi ( 😀  ) . Csakhogy a gyógyszert nem lehet az átlagos szemmel nézni, azért mégis beleavatkozik valahogy a dolgokba ott legbelül. Nos itt most három “egészségnevelő”  reklám következik amelyek ugyanazt az egyébként tényleg hatékony emésztést elősegítő gyógyszert reklámozzák. Szerintem meg fognak döbbenni.

Az első

Szóval együnk addig míg az ujjunkkal el nem érjük, tehát degeszre hogy megfeleljünk furcsa környezetünknek.

A második

Ebédidőben egészségtelen gyorsétel futtában a parkban, este az ágyban egy jó tömény  édesség!

A harmadik

Nehezet a nehézzel, fűszerest a fűszeressel reggeltől estig, aztán ha kivagy vegyél be gyógyszert.

Mi a problémám ami az eszembe jut erről a három reklámról? Egyél sokkal többet mint kellene, éjjel-nappal egészségtelent, nehezet,  ha nem bírja a gyomrod akkor is….. és minden kínodra amelyek ezután következnek  szedjél gyógyszert. Aztán jön az össznépi egészségnevelés mert kövérek vagyunk, cukorbetegek, és magas a koleszterin szintünk. 😀

Nos Önök közül valaki egyszer is végiggondolta ezt?

Mi lenne normális esetben az emésztés lényege? Az étel illata, látványa, az első falat elindítja az emésztőnedvek termelődését amelyek elbírnak avval amit megeszünk –az ésszerű határok között. A fűszerek tényleg segítenek -az ésszerű határok között. Vagyis mindent ésszerű határok között !

(Megjegyzem a szóban forgó gyógyszerrel semmi bajom nincs az tényleg hordozza  a beígért hatást, de a körítés …. )