Fából vaskarika? Kávélevélből készül a legegészségesebb tea!

Az egyszerű mindennapi kérdésre kávét ,vagy teát ,most egy szokatlan válasz született.A harmadik lehetőség amely hamarosan rendelkezésünkre áll a kettő kombinációja. Egy  szokatlan tudományos vizsgálat eredményeként a  kutatók azt állítják felfedezték a végső megoldást a kérdésre:a kávé leveliből készült forró ital  a legegészségesebb .

A kávé levélből készült tea íze nem olyan keserű mint a tea ,és nem olyan erős ,mint a kávé. Viszont olyan vegyületek magas koncentrációjával büszkélkedhet amelyek csökkentik a szívbetegség ,és a cukorbetegség kockázatát.Jóval kevesebb koffeint tartalmaz mint a hagyományos tea ,vagy a hagyományos kávé,de tartalmaz antioxidánsokat ,és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A kávéleveleket a Royal Botanic Gardens Kew, London botanikusai és francia kutatók közös munkával elemezték.

Úgy vélik az italt amely a Coffea növény leveliből készíthető eddig méltánytalanul mellőzték ,mivel teljesen belefeledkeztek a magjából  készült ital -A KÁVÉ- vizsgálatába.

A kávé leveléből készült teát fogyasztják  Etiópiában ,Dél-Szudánban ,és Indonéziában .Az 1800-as években sikertelenül próbálták meghonosítani Britanniában.23 fajta kávé levelének elemzése után számos egészségügyi előnyt találtak és remélik, hogy megjelenhet a fogyasztók asztalán a jól bevált kávé ,a zöld és fekete teák mellett .

Az Annals of Botany című folyóiratban megjelent cikk szerint a kávé hét speciese tartalmaz nagy mennyiségben egy mangiferin nevű anyagot, amely általában a mangóban található, és  amelyről feltételezik hogy gyulladásgátló tulajdonságú, csökkenti a koleszterinszintet, védi az agyban levő neuronokat, csökkenti a cukorbetegség kockázatát. A levelek antioxidáns tartalma  is igen magas.

A kutatásban részt vevő egyik botanikus Dr Davy  szerint 1851-ben  már kipróbálták a kávélevélből készült italt és a következő summás jelentést írták róla:azonnal enyhíti az éhség és a fáradtság tüneteit, letörli az agy pókhálóit ,üdítő hatású, néhányuk szerint azonban IHATATLAN.

Forrás:DailyMail