Egyszerű meglepetés

2013-11-24 18.55.26Aromaterápiás fürdősót készíteni nagyon egyszerű és a variációk száma végtelen attól függően hogy kinek készítjük és milyen hatást szeretnénk elérni vele.
Hozzávalók:
-valamilyen alkalmatos só (összesen 3 csésze):Holt-tengeri só, Epsom -só(magnézium-szulfát),Himalaya só,tengeri só vagy ezek keverékei. Az sem baj ha különböző a szín és a szemcseméret annál érdekesebb lesz a végeredmény. A finomítatlan természetes sók nemcsak nátrium kloridot tartalmaznak. A Himalaya sóról például azt olvasható több mint 80 féle ásványi anyagot tartalmaz és így nemcsak az étkezés terén különleges de a bőrt tápláló és megújító fürdősóként is.
– egy evőkanál hordozó olaj amely lehet mandulaolaj,jojoba olaj,búzacsíra olaj,szőlőmagolaj, de az egyszerűség jegyében szerintem a napraforgó olaj is megfelel
-a kiválasztott illóolaj keverékből 20-25 csepp

A hozzávalókat egy edényben összekeverjük, egy jól záródó üvegbe töltjük ,és máris kész.

Ami a variációkat illeti. Amint fentebb említettem azok száma végtelen . Segítségképpen leírok néhányat.A receptekből 20-25 cseppnyi mennyiséget kell a kiszemelt sóhoz keverni.
Szorongásoldó keverékek:
-3 csepp szantálfa+ 2 csepp bergamott
-3 csepp levendula +2 csepp muskotályzsálya
-1 csepp rózsa + 1 csepp levendula+ 2 csepp mandarin+ 1 csepp vetiver olaj
Stresszcsökkentő keverékek
-3 csepp muskotályzsálya + 1 csepp citromolaj+ 1 csepp levendula olaj
-3 csepp grapefruit olaj+1 csepp jázmin olaj + 1 csepp ylang ylang
-2 csepp kamilla + 2 csepp levendula + 1 csepp vetiver olaj
Energetizáló keverék
-3 cepp grapefruit +2 csepp gyömbér
-2 csepp rozmaring + 3 csepp bergamott
-2 csepp borsmenta + 1 csepp tömjén + 2 csepp citrom

A készítéshez himalya sót  használtam amelynek két változatát is lehet kapni. . Az étkezési nagy szemű változat színe mélyebb rózsaszín nincs benne piszok ,és aránylag egyforma kristályokból áll . A fürdősóként árult színtelenebb, a szemcseméret   úgy jellemezhető mindenféle, viszont nagyobb kiszerelésben is kapható . Én ezt az utóbbit használtam.Azért  hogy egy kicsit szebben nézzen ki a dolog az elkészítés után átszitáltam a keveréket ,és  háromféle nagyságra osztottam szét a kristályokat.Aztán a legkisebb és legnagyobb méret került egy üvegbe a középső egy másikba. A nagyobb üvegbe pedig elválasztóként egy sor levendulavirág került . Ez természetesen csak egy ötlet a sok közül hiszen ha többféle színű kristályunk van egészen más is készülhet mindenkinek a saját variációja szerint. Csomagolás kiürült jól záródó befőttes üveg.

Az aromaterápiás összetételek forrása: aromaweb . com