Egészségfejlesztésre oktatják a pedagógusokat

Folytatódik a Béres Egészég Hungarikum Alapítvány (BEH) egészségfejlesztésre összpontosító pedagógusképzés-sorozata: január 26-án Budapesten, 30-án pedig Debrecenben tartják a képzést.

A január 23-i első, Fejér megyei állomás után a következő napokban Budapest és Hajdú-Bihar megye pedagógusai is részt vesznek a tíz tanórás hiánypótló képzésen. Emellett a BEH térítésmentes, akkreditált pedagógustréningeket szervez országszerte, melyek első köre 2012 tavaszán valósul meg Budapesten, Szolnokon és Pécsett – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.
A program célja, hogy hatékonyabb legyen az általános iskolákban az egészségfejlesztés. Ehhez olyan lelkes pedagógusokra van szükség, akik még több és még átfogóbb projektet szerveznek a diákoknak – idézte Béres József, a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány életre hívója szavait a közlemény. Véleménye szerint meg kell érteni, hogyan motiválhatók a fiatalok, és miként lehet bevonni a programokba a tanárokat és a szülőket.
Az egészségfejlesztés célja, hogy javuljon az egészségi állapot és az életminőség. A hétfőn megtartott képzésen kiderült, hogy – a pedagógusok szerint – a 11-14 évesek körében a túlzott netezés mellett jelentős probléma az egészségfejlesztési tanóra hiánya, a nem megfelelő személyi higiénia és az agresszió. A résztvevők ezekkel a témákkal kis csoportokban foglalkoztak és konkrét javaslatokat dolgoztak ki. A képzésen minden negyedik Fejér megyei iskola képviseltette magát. A program az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakmai támogatását élvezi.

Forrás:MTI