Bodza-itóka köménymaggal-hogyan NE készítsük!

Hozzávalók :2014-05-07-457

5 liter víz

80 dkg cukor

2 citrom vékonyra szeletelve

1 1/2 evőkanál citromsav ( ez lehet kevesebb is)

15 db bodzavirág

2-3 csipet köménymag ( IGEN KÖMÉNYMAG)

A vízben feloldjuk a cukrot a citromsavat , beleszórjuk a köménymagot ,és a citromkarikákat ,majd  beletuszkoljuk a bodzavirágokat és feltöltjük az üvegeket vízzel. Két napig meleg helyen érleljük ,néhányszor megkeverjük ,és két nap múlva leszűrjük. Hűtőben pár napig eláll.

-A bodza rajtaütés szerűen érkezett  egy nejlonzacskóban, és nem éppen a hegyről vagy a folyópartról származik inkább egy eléggé külvárosi de mégis budapesti telekről.

– a citrom sem bio, csak éppen ami volt itthon

– a cukor finomított fehér, tehát a legegészségtelenebb fajta 🙁

– a virágot meg sem mostam ,úgyis esett az eső , meg amúgy is a higiéniai hipotézis híve vagyok nem kell mindent annyit mosogatni

-hogy minek kell bele köménymag……csak. Mindig volt benne ( a nagynéném mindig így készítette és sose kérdeztem meg minek tesz bele).

-most éppen várom a két nap leteltét

ÍME