5 liter víz
80 dkg cukor
2 citrom vékonyra szeletelve
1 1/2 evőkanál citromsav ( ez lehet kevesebb is)
15 db bodzavirág
2-3 csipet köménymag ( IGEN KÖMÉNYMAG)
A vízben feloldjuk a cukrot a citromsavat , beleszórjuk a köménymagot ,és a citromkarikákat ,majd beletuszkoljuk a bodzavirágokat és feltöltjük az üvegeket vízzel. Két napig meleg helyen érleljük ,néhányszor megkeverjük ,és két nap múlva leszűrjük. Hűtőben pár napig eláll.
-A bodza rajtaütés szerűen érkezett egy nejlonzacskóban, és nem éppen a hegyről vagy a folyópartról származik inkább egy eléggé külvárosi de mégis budapesti telekről.
– a citrom sem bio, csak éppen ami volt itthon
– a cukor finomított fehér, tehát a legegészségtelenebb fajta 🙁
– a virágot meg sem mostam ,úgyis esett az eső , meg amúgy is a higiéniai hipotézis híve vagyok nem kell mindent annyit mosogatni
-hogy minek kell bele köménymag……csak. Mindig volt benne ( a nagynéném mindig így készítette és sose kérdeztem meg minek tesz bele).
-most éppen várom a két nap leteltét
ÍME
- A BODZA
- HOZZÁVALÓK OTT A KÖMÉNYMAG IS
- BÜTYÖK A KUKTA
- HÁROM ÜVEGEM VOLT ÉPP
- NEM VOLT ÉPPEN MELEG NAP DE AZ ABLAKBAN TALÁN JÓ HELYEN LESZNEK A ÜVEGEK