Azt olvastam az interneten…….a magnézium és a szilícium átalakul a szervezetben kálciummá

Amikor így kezdődik a mondat már egy kicsit gyanús a dolog  és az esetek nagy százalékában ami következik eléggé megterheli az “immunrendszeremet”. Az azonban igaz hogy nem érthet mindenki mindenhez egyformán , és az is igaz  az emberek többsége igaznak fogadja el ami az interneten le van írva. PEDIG!!  NAGY A FELELŐSSÉGE AZOKNAK AKIK VETTÉK A BÁTORSÁGOT HOGY INTERNETES HONLAPOT ÜZEMELTESSENEK  PLÁNE EGÉSZSÉG VAGY GYÓGYNÖVÉNY KATEGÓRIÁBAN.

smileyGondoltam szemezgetek kicsit. Előre mondom a példák olyan helyekről származnak amelyek nagy látogatottságnak örvendenek, többezres  táboruk van a facebookon, az általuk megosztott cikkek lájkolódnak, megosztódnak  és némelyikük nevében igen hangzatos kifejezések szerepelnek  az egészséggel és a gyógynövényekkel kapcsolatban. Akkor lássuk!

A következő őszi immunerősítő zagyvalékot egy olyan facebook oldalon találtam megosztva amelynek nevében szerepel a gyógyító szó, és több ezer követője van. Ha mondjuk a Trollfoci facebook oldalán találtam volna ugyanezt valószínűleg egy szót sem szólok , vagy kaján viccnek fogom fel. Az eset szépséghibája még az is, hogy egy másik oldalról lett megosztva  amely hitvallásként ezt írja saját magáról:” füves könyv a természet gyógyító erejéről” . Aztán még szebb hogy 2013-ban Goldenblog  díjra jelölt  Életmód kategóriában !!!!!!!?????????? Legalábbis ezt hirdeti a címoldalon magáról a blog.

IDÉZEM

4. Készítsetek megfázás elleni szirupot, íme a recept:

Hozzávalók: (a választott pohár legyen a mérőeszközötök)

2 csésze szűrt vagy forralt víz
1/4 csésze szárított bodzavirágzat
1/8 csésze szárított echinacea
1/8 csésze szárított csipkebogyó
1/2 csésze virágméz (minél több a méz, annál sűrűbb)
Elkészítés:
Öntsétek össze a vizet és a szárított gyógynövényeket egy lábosba és forraljátok össze,3 percig hagyjátok forrástól számítva lobogni a keveréket
Ezután kikapcs és 30 percig hagyjátok ázni.Majd szűrjétek le és öntsétek egy befőttes üvegbe a herba- folyadékot. Miután teljesen kihűlt, keverjétek hozzá a fél csésze mézet és addig rázzátok, amíg egyneműre nem keveredik. Ezután tegyétek hűtőbe és meghűléses időszakokban fogyasszátok éhgyomorra 1 nagyobb kanállal, ha pedig már beütött a krach, és csak menet közben készülnétek el a sziruppal, amikor már tombol a megfázás, 2 óráként 1 kiskanál szirupot javasolnak a receptek.

Miért működik?

Ez a szirup felmelegíti a szervezetet és magas C-vitamin tartalmának, valamint az echinacea és a bodza immunerősítő hatásának köszönhetően hatékony fegyver a meghűléses, influenza elleni időszakokban.

IDÉZET VÉGE

Szerintem aki csak egy ici-picit járatos a gyógynövényből készült teák készítésében az felhördül. DE NEM !!! Megjegyzés nélkül osztódott ,és hömpölygött a hír a facebookon tova.

Mi a bajom vele:

-főzetet  általában gyökérből vagy kéregből tehát szívós  növényi részekből készítünk a törékeny bodzavirágból soha

-csipkebogyót hogy készítjük??? -áztatjuk a benne levő C-vitamin miatt

-és az a fránya echinacea az immunerősítő alkatrészeivel.Csak annyit mondok a valóban elismert immunerősítő hatással rendelkező gyógyszernek minősített kivonat alkoholos kivonatból (őstinktúra) készül szintén alkoholos higítással. A gyermekeknek szánt szirup változat pedig idézem a leírást:”friss virágzó növényből nyert préslé” felhasználásával készül. Nem vizes kivonat ! Talán mert az immunerősítő anyagok nem oldódnak vízben?  🙂

Az egyetlen amit elmondhatok az egészről hogy a méz lehűtött oldatba került ,tehát  értékes enzimjei nem mentek tönkre a forralással!

A fenti recept kárt nem okozott bennünk ,legfeljebb nem használt . A következő már húzósabb! Megjelent egy népszerű internetes oldalon amely átvette egy blogoló “TERMÉKÉT”

IDÉZEM

Vegyünk egy növénykeveréket, amely a következő növényekből álljon: 2 rész nyírfalevél, 2 rész, mezei zsurló meddő hajtás, 1 rész orvosi zsálya levél, 1 rész borsmentalevél, 1/2 rész levendulavirág, 1/2 rész kamillavirág, 1/4 rész gyömbér-gyökér. Természetesen, ha ismert bármelyik összetevőre a túlérzékenység, akkor azt bátran ki lehet hagyni a keverékből.

Vegyünk 3 evőkanállal a  keverékből és  készítsünk 300 ml víz vagy 150 ml tiszta szesz hozzáadásával főzetet, amelyet a lehűlést követően kevés citromlé hozzáadásával savanyítunk. Ezt követően vegyünk 50-100ml-t a keverékből, és enyhe szappanos mosást követően mossuk át vele a hajunkat. Pár perc elteltével tiszta vízzel jól öblítsük ki hajunkból.

IDÉZET VÉGE

Itt egy hajhullás elleni házi praktikáról van szó, az összetételt nem elemzem csak megint a készítés! Jó eséllyel felgyújthatjuk a konyhánkat ha nincs egy kis magunkhoz való eszünk!

– Szóval vegyünk 150 ml TISZTA SZESZT ÉS FORRALJUK FEL?

Egyébként alkoholos kivonatot megint csak nem forralással készítünk hanem áztatással, és korántsem 96%-os alkoholból hanem maximum 40% -osból. Vagy aki a blogoló előtt bármilyen alkoholos kivonatot készített az senki sem értett a dolgához??

-És még egy megjegyzés: 96%-os alkoholt soha senki ne kenjen magára, se bőrére, se fejbőrére sehova. Ugyanis nekrotizál, vagyis roncsolja a sejteket.

Eddig nagyjából csak hozzá nem értés volt a vád a következő idézetnél már szándékos félrevezetés a cél érdekében .  A cikk szerzője egy bővített mondatban megoldotta az alkímisták több évezredes problémáját :HOGYAN LEHET ARANYAT CSINÁLNI! Vagyis hogyan lehet az egyik anyagból egy másikat előállítani anélkül hogy magfúziót, vagy maghasadást kellene előidéznünk amihez valljuk be igen sok kütyü, néhány atomfizikus közre működése ,meg mit tudom én még mi kellene.

IDÉZEM

Louis Kevran, a Nóbel díjra jelölt francia tudós  éveket töltött a szilícium és kálcium összefüggésének kutatásával. Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben könnyen hasznosítható kálciummá alakul. Tehát segíthetünk csontjainkon ezek fogyasztásával is.  A szilícium remek forrása például a nyers uborka, zöld paprika, paradicsom és számos gyógynövény, így a mezei zsurló (Equisetum arvense), csalán (Urtica dioica), abrakzab (avena sativa) és az alfalfa.

IDÉZET VÉGE

Amikor ennél a mondatnál tartottam elakadt a lélegzetem ! Ha ilyen könnyen alakulnak át az emberi szervezetben az anyagok egymásba talán megpróbálkozom az aranycsinálással!! Eszek ezt azt – lehetőleg olyat aminek a protonszáma közel van az aranyéhoz – aztán várom az EREDMÉNYT! Hátha átalakul az istenadta bennem arannyá! 🙂

Mi itt a probléma?

-Az említett fizikus tényleg élt csak már a neve is rosszul volt leírva: Corentin Louis Kervran (1901-1983) .A sugárfertőzések elismert szakértőjeként dolgozott a francia kormány megbízásában Életműve abban látszott kiteljesedni hogy a biológiai transzmutáció létét próbálta bebizonyítani, vagyis hogy az élő szervezetben egyik anyag a másikká alakulhat. Lenyűgöző megállapításait természetesen saját kísérleteivel támasztotta alá mint például a tojáshéj szilárdságának rejtélye ahol feltételezése szerint a tojáshéj kálciuma a csirkék étrendjében levő káliumból alakul át. ( A kálium a periódusos rendszerben egy protonnyira van a kálciumtól ,ennek később még jelentősége lesz jegyezzék meg. )Kutatásait nem hogy Nobel-díjra való felterjesztéssel jutalmazták volna de a tudomány sose ismerte el azokat mivel nem voltak bizonyíthatóak. Viszont tényleg kapott egy díjat amelyet úgy hívnak Ig Nobel díj amelyet az igazi Nobel-díj amerikai paródiájaként nyújtanak át minden évben 10 díjazottnak egy tudományos magazin szervezésében,amely inkább humorosnak mint tudományosnak mondható kutatásokkal foglalkozik :Annals of Improbable Research Az Ig Nobel-díj elnevezés egy szójátékon alapul nagyon nem lehet lefordítani de jelentése egyértelműen pejorativ. Erre a Nobel-díjra hivatkozni amikor az egészségünk érdekében valamerre terelni akarnak bennünket enyhén szólva is átverés!

periodusos rMindenki valószínűleg nincs tisztában azzal mennyire nem lehetséges egyik anyagnak a másikká alakulnia normál körülmények között. Csak egy nagyon rövid értelmezés következik. Egy adott anyag tulajdonságait ( és egyben a periódusos rendszerben elfoglalt helyét) az atommagban levő protonjainak száma adja meg.  A protonszám megváltozása kell ahhoz hogy valamiből valami más legyen.Ez a változás mindig radioaktív sugárzással jár együtt, akár pozitív, akár negatív irányba nézzük, és természetes módon csak olyan anyagoknál fordul elő mint pl. a rádium, a radon,a cézium. Esetünkben a magnézium és a szilícium “több protonnyi” távolságra vannak a kálciumtól tehát az atommagba több protonnak kellene betelepülni mindkét esetben ahhoz hogy kálcium legyen belőlük. Az atomfizikusok a fenti csirkés kutatásokat  ahol csupán egy proton beépülésnek kell teljesülnie – napi több grammos átalakulást figyelembe véve  –olyan nukleáris magfúziós energia felszabadulással kapcsolták össze  amely a csirkét valóságos atombombává teszi.

Összefoglalva ne várjuk hogy az elfogyasztott bármilyen más anyag a szervezetünkben kálciummá alakul át. És azt hogy  miért kell egy ilyen blődlit beépíteni egy káciumról szóló cikkbe  máig sem értem. 🙂

Ennyit mára, szerintem ez utóbbi fejtegetésemmel amúgy is túlléptem már minden határt , és egyébként sincs semmi köze a fitoterápiához.  Ezért került a cikk a VÉLEMÉNY kategóriába.

Dr.K.G.