A férfiakat a “kipusztulás” fenyegeti! Már csak ötmillió év van hátra?

A férfi nem vége! A kutatás azt jósolja a férfiak ötmillió év múlva kihalnak a földön, és a folyamat már elkezdődött.

A férfiak csupán  kölcsönvett időben élnek egy női tudós szerint. Jenny Graves professzor ráadásul azt állítja hogy a fajok hímjei a kipusztulás felé tartanak. A folyamat már elkezdődött.

Professzor Graves  aki Ausztrália egyik legbefolyásosabb tudósa úgy véli a nők nyerik a nemek csatáját.És az ok az, amitől férfiak a férfiak : az Y kromoszóma törékenysége,védtelensége.

Graves professzor jóslata a férfi és női kromoszómák eltérő géntartalmán alapul.

A női X kromoszóma nagyjából 1000 egészséges gént tartalmaz .Mi több a lányok és a hölgyek ebből egy párral rendelkeznek.

Az Y kromoszóma ugyanannyi génnel indult mint női megfelelője, de sok százmillió év alatt a gének száma folyamatosan csökkent, és a mai modern emberben már csupán 100 gén található. Ennek a száz génnek az egyike az SRY gén vagy férfi főkapcsoló, amely meghatározza  hogy egy embrióból  férfi ,vagy nő  lesz.

A fejlődő női embrió két X kromoszómával rendelkezik, és ez kulcsfontosságú az elkerülhetetlenül létre jövő kritikus hibák kijavítása szempontjából.

A férfi embriók csupán egy tehetetlen (pár nélküli) Y-nal rendelkeznek  amely így  nehezebben javítja a hibákat. Mi történik a férfiben egyedül levő X kromoszómával ha károsodik? Legközelebb ha egy női embrióban kerül ismét lesz párja, és képes kijavítani a benne rejlő hibát.Ha azonban az Y kromoszómában keletkezik hiba,az  egy lefelé tartó spirálba kerül.

Egy nyilvános előadásban a professzor így kommentálta a dolgot:Ez egy nagyon rossz hír az összes ember számára aki most itt ül.De még van ennél rosszabb is!

Az Ausztrál Tudományos Akadémián tartott beszédében az Y kromoszómában megmaradt  géneket javarészt “szemétként”aposztrofálta, és még hozzá tette : Ez az egész szép példája annak amit én ostoba konstrukciónak hívok. Ez egy evolúciós baleset.

Nézzük akkor a dolog másik oldalát

Graves professzor szerint még van hátra vagy ötmillió év mire az Y-kromoszóma és az általa “előállított ” férfiak kipusztulnak.

Más szakértők viszont egészen másként látják  a dolgokat . Nincs ok pánikra!

Professzor Robin Lovell-Badge szexkromoszóma szakértő szerint ( National Institute for Medical Research, London)a vizsgálatok kimutatták, hogy a génveszteség robbanásszerűen történik, és az Y kromoszóma nem vesztett géneket már kb. 25 millió éve. Azt mondhatnánk  tehát, nincs különösebb jelentősége az egésznek.

Egy másik jeles tudós Chris Mason professzor ( University College London) szerint ha az Y kromoszóma a következő évmilliókban morzsolódni kezd is az orvostudománynak is lesz ideje hogy készítsen egy használható  másolatot amely valószínűleg Nobel-díjat érhet majd a maga idejében.

Vagy egy másik forgatókönyv szerint a pusztuló Y kromoszóma helyét valami más veszi át, és egy új emberi faj jön létre.

Forrás: DailyMail