A kisállatok ,a terhesség ,és a születendő gyermek egészsége

A Henry Ford Kórház (Detroit) kutatói szerint fontos ,hogy az anya környezetében kisállatok is legyenek a terhesség alatt.Eltekintve attól .hogy a kisállatok közelsége pozitívan befolyásolja az ember hangulatát még egy egészségügyi előnnyel is jár  születendő baba számára: megakadályozhatja ,hogy később allergiás ,vagy aszthmás legyen.A betegség  kialakulására a bőrszín ,és a születés módja is befolyással lehet.

A kutatók azt tapasztalták,hogy azoknak a gyermekeknek a szervezetében ,akiknek az anyja a terhesség alatt állatokkal élt együtt ,világrajövetelük ,és második születésnapjuk között az átlagosnál 28%-kal alacsonyabb volt az immunglobulinE szintje ,amely összefüggésbe hozható az aszthma kialakulásával.Ez a szám az európai az ázsiai ,és közel-.keleti babák esetében 33% volt ,míg az afroamerikai népcsoport esetében23%.Az IgE szintje a normális módon született csecsemők körében szintén alacsonyabb volt ,mint a császármetszéssel született babáknál.

Úgy gondoljuk ,hogy azok a gyermekek, akiknek édesanyja a terhesség alatt  széleskörű ,és változatos baktériumflórával találkozik ,és normál módon jönnek a világra egészségesebb immunrendszerrel születnek-mondta Dr. Christine Cole Johnson a tanulmány vezető szerzője.A szülőcsatornában szintén új mikroflórával találkozik az újszülött ,ez a császármetszés estében nincs így.

A Henry Ford Kórházban 2003 augusztusa  és 2007 novembere között1187 újszülöttet vizsgáltak ,és mérték  születéskor ,hat hónapos korban ,és két éves korban vett vérminták IgE szintjét.420 esetben tartott a szülő kisállatot az otthonában.

Az eredmények összhangban vannak az úgynevezett higieniai hipotézissel ,amelynek értelmében a kora gyermekkori kitettség a fertőző ágenseknek befolyásolja az immunrendszer működését ,és a későbbiekben az aszthma ,és az allergia kialakulását.

(A háziállatot tartó leendő szülőknek azonban érdemes kezelőorvosuk tanácsát is kikérni ,mert bizonyos estekben súlyos betegségeket is okozhatnak a háziállatok)

Forrás:mommysdirtylittlesecret.com