Magyarország cukormentes tortája: megvannak a döntősök

(MTI) – Egy bazsalikomos csipkebogyós, egy döbleces (süt?tökös) almás és egy Csokis kaland névre keresztelt torta került be a Magyarország cukormentes tortája verseny dönt?jébe – közölte a szervez? Egy Csepp Figyelem Alapítvány szerdán az MTI-vel.

"Csokoládés kaland" a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen   A dönt?s tortákat szerdán kóstolta végig zs?ri, a gy?ztes tortát augusztus elején hirdetik ki, és a nagyközönség az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg el?ször Magyarország tortájával együtt. Ezt követ?en pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd a süteményt – olvasható az alapítvány közleményében.
A versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak. Idén a túró, a csokoládé és a bogyós gyümölcsök voltak a legkedveltebb ízek a nevezett torták között. A zs?ri nemcsak a megfelel? alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint azt is, hogy mennyire köthet? a magyar ízvilághoz.
 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett verseny részeként idén is lesz háziverseny, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb „otthon” készült cukormentes tortát díjazza az alapítvány. Augusztus 15-ig bárki nevezhet: háziasszonyok, gasztrobloggerek, s?t, akár cukrászok is, amennyiben nem ipartestületi tagok. A pályázóknak fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül kalória- és szénhidrátszegény tortát kell készíteniük, amely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthet?.
Az immár hagyománnyá váló Magyarország cukormentes tortája versenyt azzal a céllal indították 2012-ben, hogy a cukrászok új, izgalmas recepteket alkossanak, egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészséges életmódra.