Új arca lett az influenza elleni védekezést népszerűsítő kampánynak

Oltobelli néven született meg az influenza elleni védekezést, megelőzést népszerűsítő lakossági kampánynak, az Országos Alapellátási Intézet (OALI) kezdeményezésére elkészült mindentudó bábfigura vicces történetein keresztül mutatja be az influenza kellemetlen hatásait és megelőzésének lehetőségeit.

    Oltobelli különböző élethelyzetekben mutatja be, hogy milyen kellemetlenséget, milyen nehézséget jelenthet egy influenzás megbetegedés. Az ötletgazdák remélik, hogy a bábfigura beköltözik majd az otthonokba, ahol játszva fogadják meg jótanácsait gyerekek és felnőttek egyaránt – áll az OALI közleményében.
Az intézet szervezésében tavaly indult el az influenza megelőzését támogató, tájékoztató kampány, amelynek célja a háziorvosok magas szintű szakmai tájékoztatása volt. Ezt szeretné folytatni az intézet most a lakosság körében. Az új honlapon (www.oali.hu/oltobelli) a hagyományoktól eltérő módon, a bábfigura Oltobelli szólítja meg a lakosság széles rétegeit.
A bábfigura az élet mindennapi kihívásain keresztül jeleníti meg, mire nem gondolnak az emberek, illetve mire kellene gondolniuk az influenza megelőzésével kapcsolatban. Oltobelli ismert film- és mesehősöket is segítségül hív, hogy jobban szemléltesse a megbetegedés kellemetlen tüneteit.
Az OALI honlapján található új website tájékoztatást és segítséget nyújt a vírus megelőzésének lehetséges módjairól, a szezonális védőoltások alkalmazásáról, azok szükségességéről, valamint az oldalon megtalálhatók a legaktuálisabb hírek, ajánlások is, amelyek ebben a témában napvilágot láttak.
A honlap egyediségét az is mutatja, hogy aktív közreműködésre inspirálja a látogatókat. Bárki feltöltheti saját hasznos, vagy éppen humoros videóját, melyet akár az influenza által okozott megbetegedés miatt élt át, vagy éppen eredményesen sikerült elkerülnie azt, vagy elkészítheti saját ihletésű bábfilmjét is Oltobelli főszereplésével.

Forrás: MTI