Hidegen sajtolt Búzacsíraolaj

A búzacsíraolaj (Tricitum aestivum) több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes és LDL koleszterinszintjét.
Összetevők:  többszörösen telítetlen zsírsav- omega-6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsav és telített zsírsavak.

Amit a búzacsíráról tudni érdemes:

A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. A daganatos, és szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, az emésztési folyamatok könnyítésében, a csontvédelemben játszik kitüntetett szerepet.
A búzaszem un. embrió része, csíraállománya gazdagon bővelkedik ásványi anyagokban, amelyek szerepet játszanak a búzaszem egészséges fejlődésében, növekedésében, érésében. Melyek ezek a nélkülözhetetlen ásványi anyagok, vitaminok? Elsőként a magas E-vitamin, kálium, foszfortartalom emelendő ki, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő.
Mindezek a felsorolt nyomelemek, ásványi anyagok nagyon jelentős élettani és biokémiai funkciót töltenek be az emberi szervezetben.  Méltán nevezhető szív- és csontvédő, rákmegelőző tápláléknak.

Testünk nap mint nap előállít olyan káros oxigén molekulát un. szabad gyököt, amelynek egy elektronja elvész. Ennek eredményeként ezek a molekulák képesek a testen végigcikázni és felvenni egy extra elektront, bárhol, ahol a szervezetben rábukkannak.
Az elektronvadászat során a véráramban vándorló koleszterin molekulát károsítva az érfal rugalmasságát megváltoztatják. A merev artériafal kialakulása az első lépés a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában. Egy 31000 személyen végzett amerikai vizsgálat bebizonyította, hogy a megnövelt búzacsíra fogyasztás csökkenti a szabadgyök-képződést, ezáltal a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Egy másik amerikai vizsgálat arról számol be, hogy azok a magas vérkoleszterin szinttel rendelkező személyek, akiknek napi 20 g búzacsírát adagoltak, három hónap elteltével 7%-ban csökkent a koleszterin szintjük. A kedvező változás a búzacsíra kiemelkedően magas E- vitamin tartalmának köszönhető.

Gyártó: Herbárium 2000 Kft. (Bálint cseppek)