Pofon egyszerű fogyókúra-zöldkávé

Kis méret? tanulmányukban amerikai kutatók úgy találták, hogy a zöld, pörköletlen kávébabból nyert kivonat segíti a testsúly csökkentését.

Joe Vinson és munkatársai eredményüket 16 ember bevonásával Indiában nyerték, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak le Franciaországban és Japánban is. Mint Vinson elmondta, csoportjával most nem a zöldkávé koffeintartalmának hatására összpontosítottak, hanem a nyers kávéban nagy mennyiségben jelen lév? klorogénsavra.

„Ez a zöldkávé legfontosabb természetes hatóanyaga, a pörkölt kávéban már jóval kevesebb van bel?le, így nem olyasmir?l beszélünk, ami kicserélhet? szokásos kávénkkal” – magyarázta a kutató. A kávébabot 240-250 Celsius-fokon pörkölik, ezen a h?mérsékleten az anyagcserét gyorsító klorogénsav jelent?s része lebomlik.

A napi egy-két adag zöldkávét ivó résztvev?k testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5 százalékkal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16 százalékkal. A kutatók hangsúlyozták, hogy a kés?bbiekben nagyobb tanulmányban ellen?rzik eredményeik helytállóságát.

Forrás:MTI