Mindent másra kéne használni -a körtelé meg egyebek

Mi az amire először gondolunk ha egy igazi átbulizott-talán kicsit túlzásba is vitt -éjszaka után rosszul érezzük magunkat. Zsíros ételek, kávé vödörszám, és aszpirin. Néha azonban egészen meglepő dolgok működnek a legjobban:például  a körtelé.

Akár hiszik akár nem vannak effektusok amelyeknek segítségével a körte hatással lehet a véralkohol szintjére- nyilatkozta professzor Manny Noakes kutatási igazgató ( CHIRO ) az ausztrál közszolgálati tv-társaságnak (ABC).

A kutatók egy tanulmányon dolgozva fedezték fel ezt az érdekes tulajdonságot miközben a körte eddig ismeretlen egészségügyi előnyeit próbálták feltárni.

A körte  a mindennapi táplálkozás részeként természetes kálium és rostforrás, csökkenti a koleszterin szintet, emellett azonban sikeresen veszi fel a harcot a másnaposság tünetei ellen.Olyan gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik ami képes csökkenteni a túlzott ivás káros hatásait.

A beépített csapda az egészben viszont az, hogy ez a feltételezett gyógymód csak akkor működik, ha még akkor isszuk meg  a körtelevet mielőtt úgymond kirúgnánk a hámból. A varázslat csak akkor hatékony ha a körtelé már a rendszerben van mielőtt az alkohol oda érkezne. Viszont ebben az esetben a hatás kimutatható.

Mi másról mondható el, hogy segít túlélni a másnaposságot

– Egy 2009-es kutatás szerint a spárga is kitűnő erre a célra. A benne levő aminosavak növelik azoknak a sejteknek a gyorsaságát amelyek lebontják az alkoholt, és megelőzik a toxikus melléktermékek által okozott károkat.

-a banán és perec /vagy ropi eközben adagolja a sót és a káliumot amelyek egyaránt harcolnak az alkohol káros utóhatásai ellen. Ezek a gyümölcsök és rágcsálnivalók feltöltik elektrolytokkal az alkoholtól elgyötört testet

-A kutatások megemlítik még a fügekaktuszt amely ígéretes hatású a másnaposság gyógyításában. A fügekaktusz kivonat képes ellensúlyozni az alkohol hatására fellépő  gyulladást a májban, enyhíti a fejfájást és hányingert.

Professzor Noakes és csoportja két hónap múlva teszik közzé a körte tápértékével kapcsolatos összes eredményt és a meglepetéseket amelyeket feltártak a kutatás közben. Addig is a jó tanács:  másnaposság előtt körtelé -amennyiben előre tudunk a dologról!

Forrás: medicaldaily.com