Körömvirágos – Levendulás krém szárított növényekből

10 perc várakozás

Friss körömvirághoz és levendulához téli id?szakban nagyon nehéz hozzájutni, ezért is készítettem el ezt a receptet. Annyit már biztosan lehet állítani err?l a krémr?l, hogy kit?n?en ápolja a hideg miatt kiszáradt kezet. A többi hatásáról majd a kés?bbiek folyamán a hozzászólásokban számolok be.

Hozzávalók:

20 g Körömvirágszirom,

20 g Levendula (csak a virág),

500 ml víz,

25 g növényi zselésít?, (Stabark)

20 csepp Teafaolaj,

Elkészítés: A levendulát és a körömvirágot tegyük egy üveg tálba, majd öntsük le 5 dl forró, de nem lobogó vízzel. Kb. 10 perc után turmixgép, vagy botmixer segítségével pépesítsük a növényeket. Amint ezzel megvagyunk, az így kapott mixet sz?rjük át egy s?r? szövés? anyagon egy üvegedénybe.Ha ezzel megvagyunk, tegyük bele az 20 csepp teafaolajat is, majd alaposan keverjük össze. Ezután a 25 gramm Stabarkot adjunk hozzá és a botmixerrel jó alaposan dolgozzuk el. A kész krémet töltsük tiszta dobozba, majd tegyük a h?t?be.