Gyógynövénynapok Bükkszentkereszten

(MTI) – Idén is megrendezik a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat, a hétvégi rendezvény ezúttal a 21. század kihívásaira fókuszál, arra, miképp őrizhető meg a testi-lelki harmónia egy felgyorsult világban – közölték a szervezők az MTI-vel.

A mára jószerivel természetgyógyászati fesztivállá nőtt gyógynövénynapok megálmodója a széles körben ismert és elismert Szabó György, a bükki füvesember, a népi gyógyítás egyik utolsó, klasszikus mestere, aki nagyanyjától, a sajókazinci gyógyító asszonytól tanulta a gyógynövények ismeretét.
A gyorgytea.hu honlapon szereplő program szerint azok, akik szombaton és vasárnap Bükkszentkeresztre látogatnak, megismerhetik a gyógynövények titkait, előadásokon vehetnek részt és ellátogathatnak Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe is.
Az idei rendezvényen a 87 éves füvesember beszél majd a méregtelenítés fontosságáról, és arról, hogy a gyógynövények segítségével hogyan vehető fel a harc a kemikáliákkal. Bagdy Emőke pszichológus a stresszel való megküzdéshez ad tanácsokat, Tóth Tamás meteorológus az időjárás-változásról tart előadást, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta pedig arról, hogyan hozható létre házi patika gyógynövényekből. Megyeri Szabolcs kertészmérnök a gyógy- és fűszerkertek létesítésének rejtelmeibe avatja be a látogatókat.
Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa mindkét nap nyilvános tanácsadással várja az előadások után az érdeklődőket.
A kétnapos rendezvényen ingyenes egészségügyi szűréseket tartanak, a programokat gyógynövénytúra és teakóstolás színesíti, de a gyerekről sem feledkeznek meg, akik egyebek mellett kézműves foglalkozásokon ismerhetik meg a gyógynövényeket.

 

A teljes program ITT olvasható