Az egyszer? mindennapi kérdésre kávét ,vagy teát ,most egy szokatlan válasz született.A harmadik lehet?ség amely hamarosan rendelkezésünkre áll a kett? kombinációja. Egy szokatlan tudományos vizsgálat eredményeként a kutatók azt állítják felfedezték a végs? megoldást a kérdésre:a kávé levelib?l készült forró ital a legegészségesebb .
A kávé levélb?l készült tea íze nem olyan keser? mint a tea ,és nem olyan er?s ,mint a kávé. Viszont olyan vegyületek magas koncentrációjával büszkélkedhet amelyek csökkentik a szívbetegség ,és a cukorbetegség kockázatát.Jóval kevesebb koffeint tartalmaz mint a hagyományos tea ,vagy a hagyományos kávé,de tartalmaz antioxidánsokat ,és gyulladáscsökkent? hatással rendelkezik.
A kávéleveleket a Royal Botanic Gardens Kew, London botanikusai és francia kutatók közös munkával elemezték.
Úgy vélik az italt amely a Coffea növény levelib?l készíthet? eddig méltánytalanul mell?zték ,mivel teljesen belefeledkeztek a magjából készült ital -A KÁVÉ- vizsgálatába.
A kávé leveléb?l készült teát fogyasztják Etiópiában ,Dél-Szudánban ,és Indonéziában .Az 1800-as években sikertelenül próbálták meghonosítani Britanniában.23 fajta kávé levelének elemzése után számos egészségügyi el?nyt találtak és remélik, hogy megjelenhet a fogyasztók asztalán a jól bevált kávé ,a zöld és fekete teák mellett .
Az Annals of Botany cím? folyóiratban megjelent cikk szerint a kávé hét speciese tartalmaz nagy mennyiségben egy mangiferin nev? anyagot, amely általában a mangóban található, és amelyr?l feltételezik hogy gyulladásgátló tulajdonságú, csökkenti a koleszterinszintet, védi az agyban lev? neuronokat, csökkenti a cukorbetegség kockázatát. A levelek antioxidáns tartalma is igen magas.
A kutatásban részt vev? egyik botanikus Dr Davy szerint 1851-ben már kipróbálták a kávélevélb?l készült italt és a következ? summás jelentést írták róla:azonnal enyhíti az éhség és a fáradtság tüneteit, letörli az agy pókhálóit ,üdít? hatású, néhányuk szerint azonban IHATATLAN.
Forrás:DailyMail