Csíráztatás – Mungóbabcsíra

áztatási idő: 12 óra
hőmérséklet: 21 C°
az öblítések gyakorisága: naponta 2 alkalommal
csíráztatási idő: 3-5 nap
vitaminok és ásványi anyagok: A-vitamin; B-vitaminok (B1-, B3-, B5-,); C-vitamin; E-vitamin; Folsav; Vas; Magnézium; Foszfor; Kálium,
a csíra hossza: 2 cm

Az érett mag kb. 22% fehérjét, és mintegy 0,5% olajat tartalmaz. Alapvető fehérjepótló táplálék. Könnyen emészthető, rostban gazdag, segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést. Csíráztatása egyszerű, alig igényel különösebb figyelmet.

A mungóbabcsíra hatásai:
• jó hatással van a szívre,
• remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást,
• magas rosttartalma csökkentheti a vérnyomást, támogatja a vastagbél működését,
• magas vastartalma segíti a vérképzést,
• jó hatással van a bőrre
• magas rosttartalma elősegíti az egészséges bélmozgás fenntartását