Csak víz

Ha kinyitjuk az újságot vagy a TV-t bombáznak bennünket az ajánlatok mitől leszünk egészségesebbek, mitől fogyunk, mitől stb. … és a felsorolást folytathatnánk a végtelenségig….vagy míg meg nem unjuk.

Szóval bármit szeretnénk kezdeni  magunkkal ha körülnézünk a lehetőségek/ajánlatok száma irdatlan nagy …aztán több hetes/hónapos használat után -a legtöbb esetben-elgondolkodhatunk azon: biztos kellett ez nekem?

Most a kutatóknak egy pofon egyszerű “étrendkiegészítő” jutott az eszükbe, és meg is vizsgálták a hatásait. És láss csodát még volt is neki kimutatható pozitív hatása, pedig amiről beszélünk nem más mint a VÍZ.

A tanulmány több mint 18 000 amerikai felnőtt táplálkozási szokásait vizsgálta és a víz vonatkozásában meglepő összefüggéseket tapasztalt.

Az adatokat  négy hullámban gyűjtötték  2005 és 2012 között. És most jön a lényeg. Akik képesek voltak vizet inni a cukrozott üdítők vagy egyebek kárára egész szép eredményeket tudhattak magukénak.

Tehát a vízfogyasztás növelése naponta egy, két vagy három csészényivel a következő pozitív eredményeket hozta:

  • a teljes energiabevitel napi 68-205 kalóriával csökkent
  • a nátrium bevitel napi 78-235 milligrammal
  • 5-18 grammal kevesebb cukor fogyott
  • a koleszterin bevitel pedig 7-21 milligrammal csökkent

A sima víz fenti  hatásait  pedig nem befolyásolta a faji/etnikai hovatartozás, a jövedelmi szint vagy az iskolai végzettség, de még a testsúly sem.

Nos nem hiszem hogy ezen  van mit mérlegelni mielőtt nekikezdenénk.

University of Illinois